Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Vyšel mozkový čipový systém s 8 miliony neuronů

Vyšel mozkový čipový systém s 8 miliony neuronů

Na americkém obranném projektu pro pokročilé výzkumné projekty (DARPA) eV-Evangelizace v Detroitu představil Intel svůj nejnovější čipový systém PohoikiBeach, který dokáže simulovat více než 8 milionů neuronů. Nástup nervového mimikry systému naznačuje, že lidé udělali velký krok k cíli "simulace mozku".

Nový neuromorfní systém obsahuje až 64 čipů Loihi, integrujících 132 miliard tranzistorů, o celkové ploše 3 840 čtverečních milimetrů, více než 8 milionů "neuronů". (odpovídá mozkům některých malých hlodavců) a 8 miliard „synapticů“. Intel uvedl, že čipový systém je v úlohách umělé inteligence prováděn tisíckrát rychleji než tradiční CPU a energetická účinnost může být zvýšena až 10 000krát. Nový čip s tvarovým faktorem přináší obrovské technologické pokroky v rozpoznávání obrazu, autonomním řízení a automatizované robotice.

Podobně jako neurony v lidském mozku má Loihi digitální "axony". pro přenos elektrických signálů do blízkých neuronů, jakož i do "dendritů". pro příjem signálů, a existují "synapse" pro spojení mezi nimi. . Intel uvedl, že systémy založené na tomto čipu byly použity k simulaci taktilního snímání pokožky, ovládání protetických nohou, hraní stolních fotbalových her a dalších úkolů.

Pro vědce z umělé inteligence, kteří experimentují s novými hardwarovými platformami, má nový nervový mimikry systém vzrušující vyhlídky. Vědci navíc využívají neurochipy ke zlepšení způsobu, jakým se protetika přizpůsobuje nerovným terénům, a vytvářejí přesnější digitální mapy pro autonomní vozidla.

Intel předpovídá, že do konce roku 2019 uvede společnost na trh systém PohokiSprings schopný simulovat 100 milionů neuronů a 1 bilion synapsí. Systém bude obsahovat 768 čipů a 1,5 bilionů tranzistorů.