Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > AMD uvolní vložený procesor APU

AMD uvolní vložený procesor APU

Po nízkoenergetické platformě pro malá a mobilní zařízení v roce 2011 přidává rodina AMD Fusion APU Fusion nové funkce a "Embedded G-Series Platform". pro embedded zařízení je oficiálně debutována. Toto je také první integrovaná platforma na světě pro integraci CPU a GPU.

Vestavěný procesor APU řady G a předchozí řada E a řada C používají stejný design architektury jádra, který je také integrován do čipu s integrovaným jádrem x86 Bobcat s nízkým výkonem, grafickým jádrem na úrovni DX11, dekódovacím motorem UVD3, jednokanálovou pamětí DDR3. Regulátor je optimalizován pouze pro speciální potřeby vestavěných aplikací a produkty jsou hojnější. Existuje pět modelů:

G-T56N: ekvivalent k Zacate E-350, dvojité jádro, taktované na 1.6GHz, vyrovnávací paměť 1. úrovně 64KB, vyrovnávací paměť 2. úrovně 512KB × 2, grafické jádro Radeon HD 6310, frekvence 500MHz, podpora paměti jeden kanál DDR3-1066, termální design Příkon je 18W.

G-T48N: Nový model, taktovaný na 1.4GHz, ostatní stejný jako výše.

G-T52R: ekvivalent k Zacate E-240, jediné jádro, taktované na 1.5GHz, vyrovnávací paměť úrovně 1 64KB, vyrovnávací paměť úrovně 2 512KB, jiné stejné jako výše.

G-T40N: ekvivalent k Ontariu C-50, duální jádro, taktované na 1.0GHz, vyrovnávací paměť 1. úrovně 64KB, vyrovnávací paměť úrovně 2 512KB × 2, grafické jádro Radeon HD 6250, frekvence 280MHz, podpora paměti jeden kanál LVDDR3-1066 (nízké napětí verze), tepelná návrhová spotřeba energie 9W.

G-T44R: ekvivalentní k Ontariu C-30, jediné jádro, taktované na 1,2GHz, vyrovnávací paměť úrovně 1 64KB, vyrovnávací paměť úrovně 2 512KB, jiné stejné jako výše.

Všechny výše uvedené procesory jsou vyráběny na 40nm procesu TSMC, s 413kolíkovým topless miniaturním BGA balíčkem a plochou 19 x 19 mm. Čipová sada I / O je přizpůsobena A55M a A55E, z nichž všechny jsou jednočipové, 605pólový topless FCBGA balíček, tepelná spotřeba energie 2,7-5,9W, plocha 23 × 23 mm, celková plocha plošiny 890 Square milimetry.

Rozdíl mezi oběma modely spočívá v tom, že A55M je připojen k procesoru přes sběrnici PCI-E 1.0. Nepodporuje PCI, nepodporuje RAID 0/1/5/10 a nemá přepínání na bázi FIS, ethernet MAC, EEE a upgrade A55E. Je to sběrnice PCI-E 2.0 a má všechny výše uvedené funkce.

Integrované platformy řady AMD G byly široce používány v průmyslu a desítky výrobců již zahájily nebo chystají zahájit výrobu souvisejících produktů, včetně Advansus, Compulab, Congatec, Fujitsu, Haier a Vectra (iEi), Kontron, Mite, Quixant , Sintrones, Starnet, WebDT, Wyse, typy produktů zahrnují digitální značení, připojené set-top boxy, IP TV, mobilní a stolní tenké klienty, hrací automaty, POS prodejní terminály, kiosky, minipočítače SFF, počítač s jednou deskou (SBC) a tak na.

AMD také poskytuje plnou podporu pro vývoj ekosystémů, včetně více možností BIOSu, Windows / Linux a podpory operačního systému v reálném čase, integrovaného programovacího prostředí OpenCL, nástrojů pro ladění na úrovni zdrojů, specializovaných týmů podpory designu, bohatých online zdrojů a dalších. AMD také citovala Shane Rau, vedoucí výzkumu v divizi výpočetní techniky a polovodičů polovodičů IDC, jak říká, že procesory s vestavěným systémem porostou v příštích pěti letech na dvouciferné roční míry růstu o více než 10%.