Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Antimonopolní vyšetřování končí, americké ministerstvo spravedlnosti může toto léto Google zažalovat

Antimonopolní vyšetřování končí, americké ministerstvo spravedlnosti může toto léto Google zažalovat

Podle agentury Reuters tři lidé obeznámení s touto záležitostí uvedli, že ministerstvo spravedlnosti USA hledá konečné dokumenty k dokončení protimonopolního vyšetřování proti společnosti Google a podat žalobu proti společnosti Google letos v létě.

Minulý měsíc Wall Street Journal také informoval, že ministerstvo spravedlnosti Spojených států a některé státy mohou Google žalovat z důvodu využití svého dominantního postavení k potlačení hospodářské soutěže a vstoupily do soudního plánu. Žaloba bude podána již v létě.

Společnost Reuters oznámila, že bezplatné online vyhledávání, e-maily a další služby společnosti Google těží z reklamy. V současné době Google kontroluje téměř jednu třetinu výdajů na globální online reklamu. Na některých trzích nástrojů reklamních technologií je její podíl až 90%, například ve Správci reklam Google.

Kromě toho byla společnost Google rovněž obviněna ze zneužívání dominantního postavení svého operačního systému smartphonů Android. Recenze webu Yelp a dalších platforem také uvedla, že Google dává přednost produktům ve výsledcích vyhledávání.

Kromě amerického ministerstva spravedlnosti vyšetřují Google také desítky státních zástupců vedených Texasem. Osoba, která je s touto věcí obeznámena, uvedla: „Koordinují tuto záležitost.“