Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Apple navrhuje 500 milionů dolarů vypořádání iPhone zpomalení dveře soudní smlouva schválena

Apple navrhuje 500 milionů dolarů vypořádání iPhone zpomalení dveře soudní smlouva schválena

NetEase Technology News, 16. května, podle zpráv zahraničních médií, v pátek místního času ve Spojených státech kalifornští federální soudci zpočátku schválili návrh společnosti Apple na vypořádání tzv. IPhone zpomalení dveří třídy akce akční smlouva s 500 miliony dolarů na ukončení podobnosti v více regionů. soudní spory. Tyto soudy tvrdí, že aktualizace softwaru vydané společností Apple snížily výkon některých modelů iPhone. Vzhledem k současné bujné nové epidemii koruny však soudce prodloužil lhůtu pro konečné schválení dohody.

Na slyšení, které se konalo prostřednictvím videokonferenčního nástroje Zoom, řekl americký okresní soudce Edward Davila stranám, že doufá, že prodlouží konečné schvalovací období o několik týdnů v důsledku probíhajícího vypuknutí nové epidemie korun. Davidla uvedl, že oznámí nové datum později, aby se konalo slyšení o schválení konečného narovnání někdy v prosinci.

Pokud bude dohoda o vypořádání navržená společností Apple schválena, pomůže vyřešit desítky souvisejících skupinových akcí, které byly předány soudci Davile v dubnu 2018. Dříve společnost Apple připustila, že by příležitostně zpomalila rychlost iPhone pomocí starších baterií, aby se zabránilo náhodné vypnutí. Soudní dvůr tvrdí, že stejně jako společnost Apple představila nový model, společnost vydala aktualizaci softwaru, která zkrátila životnost baterie starého iPhone, což přimělo mnoho uživatelů utratit stovky dolarů za nákup nového telefonu.

V soudním řízení, které trvalo déle než dva roky, soudce Davidla schválil návrh společnosti Apple, zamítl obvinění spotřebitelů ohledně výkonu baterie a falešné reklamy a odmítl odpovědnost obra počítače za porušení argumentu federálních hackerských zákonů. Obě strany vedly mediaci pod vedením Layn R. Phillips, bývalého soudce na západním okresním soudu v Oklahomě ve Spojených státech. V únoru podali návrh na předběžné schválení narovnání a informovali soudce, že dosáhli dohody.

Podle dokumentů předložených soudu se společnost Apple dohodla vyplatit náhradu až do výše 500 milionů USD a každý žalobce, který se účastní hromadné žaloby, obdrží náhradu ve výši 25 USD. Konkrétní výše kompenzace závisí na počtu způsobilých uživatelů iPhone. Pokud celkové výdaje, právní poplatky a další poplatky nepřesáhnou 310 milionů dolarů, obdrží každý žalobce až 500 dolarů jako náhradu, dokud není dosaženo minimální částky pro vypořádání.

Podle spisových žádostí právníci pro tyto hromadné žaloby usilují až o 93 milionů USD v poplatcích za právní zastoupení a 1,5 milionu USD v souvisejících poplatcích.

V pátek slyšení jak žalobce, tak právníci společnosti Apple uvedli, že transakce byla spravedlivá vzhledem k tomu, že žaloba byla od začátku tvrdá a že každý žalobce by dostal peněžní náhradu ve výši nejméně 25 USD. Také uvedli, že Apple má e-mailové adresy většiny žalobců, takže si myslí, že výplata bude vysoká.

Soudce navrhl vydávat oznámení ve více jazycích, ale právník společnosti Apple, Christopher Chorba z Gibson Dunn & Crutcher LLP, uvedl, že dohoda se týká pouze žalobců z USA a nechce v této transakci zaměňovat nebo uvádět v omyl mezinárodní uživatele.

Společnost Jorba rovněž zdůraznila, že dohoda o vypořádání se vztahuje pouze na jednotlivce, kteří provádějí určité aktualizace softwaru na zařízeních Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus a iPhone SE, nikoli na těchto telefonech Všichni uživatelé.