Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Procesor Apple A14 Bionic, 5nm sestava TSMC s 11,8 miliardami tranzistorů

Procesor Apple A14 Bionic, 5nm sestava TSMC s 11,8 miliardami tranzistorů

Na podzimní konferenci společnosti Apple, i když, jak již dříve řekl známý analytik Guo Mingchi, nebyl nový iPhone oficiálně oznámen. Musíte počkat, až uvidíte skutečné „božstvo“. Procesor A14 Bionic, u kterého se očekává, že bude vybaven novou řadou iPhone, však byl představen dříve a bude také přenášen na nově uvedenou novou generaci iPadu Air.

Podle informací na tiskové konferenci používá procesor A14 Bionic společnosti Apple nový 6jádrový design procesoru, který obsahuje 2 vysokofrekvenční jádra a 4 energeticky úsporná jádra. Pokud jde o GPU, používá 4jádrovou architekturu, zatímco neurální engine používá 16jádrový design. A díky použití nejnovějšího 5nm procesu vedoucího slévárny TSMC je počet tranzistorů v něm až 11,8 miliardy, což je ještě více než stolní procesor x86, který ukazuje jeho vysoký výpočetní výkon.

Pokud jde o zlepšení výkonu, ve srovnání s předchozí generací procesorů A12 Bionic postavených na procesu o 7 nanometrech má procesor A14 Bionic 40% zvýšení výkonu CPU. Výkon GPU se zvýšil o více než 30%. Apple uvedl, že grafický výkon procesoru A14 Bionic je dvakrát vyšší než u podobných notebooků se systémem Windows, které mohou provádět 11 bilionů operací za sekundu, a vestavěný neurální modul zdvojnásobuje výkon strojového učení. Celkově je nová generace iPadu Air vybavena procesorem A14 Bionic a jeho výpočetní výkon je téměř 10krát vyšší než u předchozí generace.

Dříve se objevovaly zprávy, že procesor A14 Bionic se objevil v databázi vyhodnocovacího softwaru Geekbench. Podle údajů v databázi je výkon procesoru A14 Bionic o 30% vyšší než u předchozí generace procesoru A13 Bionic. Nejvýkonnějším procesorem v této oblasti, než byl vydán legendární procesor Qualcomm Snapdragon 875, je procesor Snapdragon 865 od společnosti Qualcomm.

Podle údajů z databáze Geekbench je však procesor Snapdragon 865 ekvivalentní procesoru A11, který společnost Apple uvedla na trh před dvěma lety. Výkon procesoru A13 Bionic vydaného společností Apple v roce 2019 je již o více než 10% vyšší než u Snapdragon 865. Dnešní procesor A14 Bionic je o 30% vyšší než procesor A13 Bionic. To znamená, že výkon procesoru A14 Bionic je o více než 40% vyšší než u procesoru Snapdragon 865. Proto by mělo být zaslouženo říci, že procesor A14 Bionic je nejvýkonnějším mobilním procesorem na světě v současnosti.