Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Protože Huaweiho čipoví giganti vyvíjejí tlak na vládu USA

Protože Huaweiho čipoví giganti vyvíjejí tlak na vládu USA

18. června britská média uvedla, že informované zdroje uvedly, že američtí dodavatelé čipů Huawei, včetně společností Qualcomm a Intel, jsou potichu tlačeni na vládu USA, aby uvolnila zákaz prodeje společnosti Huawei.

Podle zprávy agentury Reuters ze 16. června zdroj uvedl, že vedení společnosti Intel a Xilinx se na konci května zúčastnily setkání s americkým ministerstvem obchodu, aby projednali reakci na černou listinu. Z důvodů národní bezpečnosti Spojené státy zakazují americkým dodavatelům dodávat Huawei bez zvláštního povolení. Čtyři zdroje uvedly, že Qualcomm také důrazně vyzval ministerstvo obchodu k této otázce.

Podle tří zdrojů se výrobci čipů domnívají, že prodej smartphonů a počítačových serverů Huawei používá běžné komponenty a je nepravděpodobné, že by představovaly stejné bezpečnostní problémy jako síťová zařízení 5G Huawei.

"To se dělá, aby se zabránilo škodám americkým společnostem," řekl jeden z nich.

Podle agentury Reuters Huawei vynaložil v roce 2018 na díly a komponenty 70 miliard dolarů (1 USD, přibližně 6,9 juanů), z toho zhruba 11 miliard amerických dolarů šlo americkým společnostem, včetně společností Qualcomm, Intel a Micron.

Podle osoby, která je obeznámena s Qualcomm, Qualcomm doufá, že bude i nadále poskytovat Huawei čipy pro běžná zařízení, jako jsou mobilní telefony a chytré hodinky.

Asociace American Semiconductor Industry Association uznala, že zařídila konzultace s vládou USA jménem výrobců čipů, aby jim pomohla dodržet zákaz a informovala úředníky o dopadu zákazu na tyto společnosti.

Pro technologie, které nezahrnují národní bezpečnost, se nezdá, že by spadaly do oblasti působnosti tohoto zákazu. Tento názor jsme již vyjádřili vládě. řekl Jimmy Goodrich, viceprezident globální politiky Semiconductor Industry Association.

Broadcom očekává, že čínsko-americké obchodní napětí a zákazy Huawei sníží v tomto roce tržby společnosti o 2 miliardy dolarů, což způsobilo rozruch v globálním čipovém průmyslu.