Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Varování společnosti Broadcom ve výši 2 miliard dolarů, které otřásá globálním čipovým průmyslem

Varování společnosti Broadcom ve výši 2 miliard dolarů, které otřásá globálním čipovým průmyslem

V pátek, Broadcom zasáhl globální výrobní odvětví čipů, předpovídá, že čínsko-americké obchodní napětí a zákazy na Huawei sníží tržby společnosti v letošním roce o 2 miliardy dolarů.

Akcie společnosti Broadcom klesly až o 8,6% a snížily tržní kapitalizaci společnosti o více než 9 miliard dolarů. Kromě toho američtí výrobci čipů Qualcomm, Applied Materials, Intel, Advanced Micro Devices a Xilinx oba poklesli o 1,5% na 3%.

Spadly také akcie jiných dodavatelů Huawei, jako jsou ADI, Skyworks Solutions a Qorvo Inc. Společnosti, včetně společností STMicroelectronics, Infineon a AMS, rovněž uzavřely nižší pozice v evropských partnerských zemích.

Zákaz neumožňuje nákup produktů Huawei. Současně nemáme žádná alternativní opatření. Takže v krátkodobém horizontu bude dopad na nás obrovský. Řekl generální ředitel Hock Tan.

V loňském roce představoval Huawei 4% celkového prodeje společnosti ve výši přibližně 900 milionů amerických dolarů. Nicméně, Broadcom také řekl, že snížení prognózy je větší, než se očekávalo.

Od poloviny roku 2018 se polovodičový průmysl snaží vyrovnat se zpomalením poptávky a německé nástroje v dubnu varovaly, že cyklická recese může trvat dva roky. To souvisí především se zvyšujícím se nasycením trhu s mobilními telefony, ale stále se vyvíjí velká poptávka po nových oblastech, jako je například samohybná vozidla a domácí a kancelářské vybavení internetu věcí.

Dopad obchodních konfliktů a zákazu Huawei je však mnohem hlubší.

„Není to jen dopad Huawei. Závažnější než to, OEM [automobilka] objednal. Problém s inventurou, který měl být zmírněn, nebyl vyřešen, “řekl evropský obchodník. "A naděje na zotavení v druhé polovině není velká!"

„Věříme, že vyhlídky společnosti Broadcom na druhou polovinu roku 2019 nejsou ovlivněny pouze zákazem přímého vývozu společnosti Huawei, ale také nepřímým dopadem zákazu vývozu Huawei na ostatní zákazníky a možným dopadem případných dodatečných dovozních celků na celý průmysl.“ Summit Insights Analytik skupiny Kinngai Chan řekl.

Finisar, který vyrábí senzory pro rozpoznávání obličeje, transceivery a další komponenty v telekomunikačních sítích, řekl v regulačním podání, že zákaz Huawei by mohl mít trvalý negativní dopad na jeho budoucí příjmy. Huawei představuje 10% celkových příjmů ve FY 2019.

Generální ředitel společnosti Micron Technology také uvedl, že zákaz Huawei přinesl nejistotu a rušení průmyslu polovodičů. Micron oznámí své výsledky za třetí čtvrtletí 25. června.

"Viděli jste všechny společnosti (Qorvo, Skyworks, Maxlinear, Cree, Inphi, Lumentum, NeoPhotonics), které již měly všeobecný dopad na jejich čtvrtletní výsledky díky zákazu exportu Huawei." Chan řekl: "Problém je teď." Ano, většina společností nechce mluvit o sekundárním (nepřímém) dopadu.