Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Tisková konference CES 2020 Qualcomm

Tisková konference CES 2020 Qualcomm


Anmon: Dobrý den všem, vítejte na tiskové konferenci CES 2020 Qualcomm. Jsem velmi nadšený, že tu dnes stojím, nejen proto, že Qualcomm v uplynulém roce dosáhl mnoha úspěchů, ale také proto, že stojíme na začátku roku 2020 a směřujeme k novému desetiletí. 5G bude uvádět v měřítku v roce 2020. Nasazení a přinést obrovské příležitosti do všech oblastí života. Na letošním veletrhu CES se budeme nejen dělit o mobilní technologie, ale také se zaměříme na mnoho nových odvětví, která jsou zmocněna vývojem mobilních technologií, a na pokrok společnosti v těchto průmyslových odvětvích, poté v následujících 45 minutách probereme mnoho vzrušující věci, nejprve, pojďme mluvit o Snapdragon Technology Summit, který právě prošel.

Na technologickém summitu Snapdragon 2019 jsme představili dvě nové platformy - Snapdragon 865 a Snapdragon 765 / 765G. Snapdragon 865 předefinuje vlajkovou loď, kterou mohou mobilní terminály přinést. Pokrývá uživatelský dojem, o kterém si myslíme, že by vlajkové lodě 5G měly dosáhnout. Také jsme oznámili jednočipový 5G SoC Snapdragon 7 Series - Snapdragon 765 / 765G je SoC, který podporuje multi-mode 5G konektivitu. Tady se také chci podělit o to, že právě před několika dny náš partner OPPO vydal v Číně komerční terminál OPPO Reno3 Pro vybavený Snapdragon 765G. Jsme velmi rádi, že po vydání modelu Snapdragon 765G začátkem prosince bylo možné uvolnit jeho komerční terminály na konci prosince, což je velmi rychlé tempo. (Referenční tisková zpráva: Snapdragon 865: https://zh-cn.content.qualcomm.com/news/releases-2019-12-04, Snapdragon 765 / 765G: https: //zh-cn.content.qualcomm .com / news / release-2019-12-04-0)

V oblasti PC jsme také výrazně rozšířili naše portfolio produktů zaměřené na PC. Společnost Qualcomm průběžně sestavuje portfolio produktů pro PC a získala dobrou dynamiku vývoje s výpočetní platformou Snapdragon. Kromě Snapdragon 8cx jsme také na technologickém summitu Snapdragon oznámili novou platformu Snapdragon 8cx. Současně jsme také rozšířili portfolio produktů pro PC o nové Snapdragon 7c a 8c, abychom poskytovali podporu pro notebooky na základní a běžné úrovni. (Referenční tisková zpráva: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05-0)

Zároveň jsme vydali první 5G XR platformu na světě, Snapdragon XR2, a jsme rádi, že mnoho OEM plánuje spuštění terminálů vybavených Snapdragon XR2. Věříme, že tato nová kategorie terminálů se neustále objevuje a se splatností 5G budou komerční terminály podporovat rozsah XR. (Referenční tisková zpráva: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05)

Jsme velmi rádi, že platforma Snapdragon nastavuje nové standardy pro výkon a inovace v éře 5G. Dále se chci s vámi podělit o silný vývojový moment 5G.

Jak jsme již uvedli, očekává se, že rok 2020 bude rokem 5G k dosažení rozsáhlého rozvoje, a vidíme, že nasazení 5G je skutečně mnohem rychlejší než 4G. Chci se podělit o zajímavý příběh. Před několika čtvrtinami všichni stále diskutovali o tom, kdy by 5G mohla zahájit rozsáhlé nasazení. Sdíleli jsme data na akci Qualcomm Analyst Day: Předpovídá se, že dodávky smartphonů 5G dosáhnou 200 milionů kusů do konce roku 2020. Dnes máme zpětnou vazbu, že si každý myslí, že 200 milionů jednotek je konzervativní číslo. 5G má velký potenciál. Trh smartphonů je již velmi vyspělý a na tomto trhu bude také úspěšně nasazen 5G, protože celý řetězec terminálového průmyslu se také plně posunul směrem k 5G. Chtěl bych zejména zdůraznit, že nejlepším 4G telefonem, který si dnes může každý koupit, je 5G smartphone. Očekáváme proto, že 5G bude znamenat silnější rozvojovou dynamiku.

V současné době více než 45 operátorů po celém světě komerčně nasazovalo 5G sítě a více než 340 operátorů investuje do 5G. A očekáváme, že do roku 2023 připojení 5G překročí 1 miliardu, což je o dva roky rychlejší než 4G a dosáhne 1 miliardy připojení. V příštích 5 letech dosáhne do roku 2025 počet připojení 5G 2,8 miliardy a téměř 3 miliardy a míra penetrace 30% bude také mnohem vyšší než v období 4G. Proto jsme velmi rádi, že jsme dosáhli dobrého vývojového momentu dosaženého 5G. V budoucnu bude Qualcomm i nadále podporovat rozsáhlé nasazení 5G a spolupracovat s operátory na rozšíření pokrytí 5G sítí. Zároveň jsme velmi nadšení, že mnoho výrobců OEM plánuje uvolnit 5G telefony na začátku roku 2020 a očekáváme, že v roce 2020 bude vydáno více 5G telefonů.

Dále s vámi chci sdílet dvě čísla. V počátečním stádiu vydání této platformy byl počet návrhů terminálových produktů získaných stěžejní mobilní platformou Snapdragon 865 zdvojnásoben z předchozí generace platformy Snapdragon 855, což je velmi důležité, protože odráží, že celý globální trh zahrnuje 5G smartphony ve velkém měřítku. Je také vzrušující, že počet návrhů terminálových produktů získaných Snapdragonem 765 / 765G během počátečního uvedení platformy dosáhl 2,5krát oproti produktům předchozí generace 7, což ukazuje, že cenově dostupnější terminály také začínají podporovat 5G. Podporujeme rozsáhlé nasazení 5G a další uživatelé si budou moci užívat nových služeb a zkušeností, které přináší 5G. A jak jsme řekli na technologickém summitu Snapdragon, Qualcomm bude i nadále podporovat rozsáhlé nasazení 5G na všech úrovních a dokonce na nižších úrovních.

V poslední době naši zákazníci dosáhli vynikajících výsledků na globálním trhu a já bych se s vámi rád podělil zde. OPPO a Xiaomi si v Evropě vedly velmi dobře a jsou na evropském trhu rychle rostoucími společnostmi. OPPO, Xiaomi a vivo jsou samozřejmě také velmi úspěšné na čínském trhu. Kromě toho je zde Motorola s novým telefonem se sklopnou obrazovkou Moto Razr, jehož nejnovější výkon je také velmi poutavý. Očekáváme, že Snapdragon 865 pomůže více OEM dosáhnout vynikajícího výkonu na globálním trhu.

Ve skutečnosti silný růst 5G také podporuje rozvoj pevného bezdrátového širokopásmového připojení a očekává se, že mobilní fixní bezdrátový přístup bude nasazen s komercializací 5G. Je tomu tak proto, že 5G má velkou šířku pásma a ekonomiku (nižší náklady na bit), může poskytovat extrémně vysoké přenosové rychlosti požadované pro mobilní širokopásmové připojení a Wi-Fi a vysokou spolehlivost vyžadovanou pro události, jako jsou televizní a živé sportovní přenosy. spojení. V současné době používá 34 OEM výrobců X55 5G vysokofrekvenční a modemové systémy pro podporu terminálů CPE pro pevný bezdrátový přístup. Z toho 11 OEM přijímá řešení, která podporují připojení 5G a Wi-Fi 6. Důležitá věc na těchto dvou číslech je, že v jakékoli předchozí iteraci bezdrátové komunikační technologie nedosáhl pevný bezdrátový přístup takového jasného růstu. To také podpoří rozvoj vysoce výkonných 5G CPE a rozšíří širokopásmové služby do oblastí, které v současné době nejsou pokryty, jako jsou předměstí a venkovské oblasti Spojených států. Kromě toho, jak jsou operátoři připraveni, se očekává, že se bude dále rozšiřovat pokrytí pevného bezdrátového přístupu, a uživatelé v těchto regionech si budou moci také užít služeb, jako je video, na které jsme velmi nadšení.

Dále chci sdílet těžký obsah této konference - pole PC. Jak jsem právě zmínil, společnost Qualcomm se zavázala zmocnit počítače k ​​vždy připojeným zařízením. Definujeme nový počítačový zážitek - používáme počítač jako chytrý telefon v každodenním životě a přinášíme tento zážitek na různé úrovně PC. Jak pokračujeme v rozšiřování našeho portfolia produktů pro PC, od Snapdragon 8cx, který podporuje špičkové zážitky, až po podnikovou výpočetní platformu Snapdragon 8cx, až po Snapdragon 8c a 7c, které jsou vždy připojeny k počítači pro škálování, stále více Snapdragonů Platform PC budou vydány také jeden po druhém. Budou ve velkém měřítku podporovat vývoj počítačů podporovaných platformou Snapdragon a skutečně proměnit zážitek neustáleho připojení.

Ještě důležitější je, že 5G PC je nyní realitou a stane se důležitým nástrojem pro formování budoucí produktivity. V den analytiků Qualcomm jsem zmínil, že pokud si myslíte, že IT infrastruktura bude iterovat podnikové mraky (jako je Microsoft Azure), měli byste použít 5G PC, protože to výrazně zvýší produktivitu v kanceláři budoucnosti. Asi před rokem Qualcomm sdílel naši vizi 5G PC a spustil počítačovou platformu Snapdragon 8cx. Na dnešní tiskové konferenci jsme byli velmi nadšeni oznámením, že na svět dorazilo první 5G PC na světě a společnost, která uvedla produkt na trh, je Náš velmi dobrý partner Lenovo.

Díky naší úzké spolupráci se společností Lenovo se 5G PC stalo skutečností. Na veletrhu COMPUTEX v květnu 2019 Qualcomm a Lenovo poprvé představily koncepční model 5G PC (viz tisková zpráva: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-05-27), také způsobil veřejnost rozsáhlá očekávání pro toto. Dále dovolte pozvat pana Johnsona Jia, hlavního viceprezidenta skupiny Lenovo Group a generálního ředitele spotřebitelského podnikání skupiny výrobků inteligentních zařízení, aby představil tento počítač 5G všem.

[Projev Johnsona Jia, hlavního viceprezidenta skupiny Lenovo a generálního ředitele pro spotřebitelské podnikání skupiny Smart Device Products]

Anmun: Děkuji Johnson. S podporou Sub-6 GHz, milimetrových vln a eSIM se 5G PC stalo realitou, což je opravdu velmi vzrušující. Děkujeme společnosti Lenovo za představení tohoto produktu všem, jak řekl Johnson, je to teprve začátek a uvidíme další 5G PC k dispozici.

Dále se s vámi podělím o nejnovější pokrok Qualcomm v různých oborech. Nejprve chci nejprve mluvit o cloudu. 5G přinese obrovské změny, včetně cloudu. Výhody vysoké šířky pásma a nízké latence 5G umožňují cloudovým hranám poskytovat také možnosti zpracování. V důsledku toho se objevily nové případy použití, což zase kladlo nové požadavky na hranový mrak. Proto máme cloud cloudu jako „vstup“ do datového centra. V dubnu 2019 společnost Qualcomm uvedla cloud AI 100 (viz tisková zpráva: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-04-09-0). Mezi jeho čtyři hlavní případy použití patří datové centrum AI Accelerated inference processing, 5G smart edge box, 5G infrastruktura a automobilový průmysl. Cloud AI 100 může poskytovat špičkový výkon AI více než 350 TOPS (bilionů operací) za sekundu. Ve srovnání s nejpokrokovějším řešením pro inovací AI inference, které je v současnosti nasazeno, Cloud AI 100 zvyšuje výkon na watt více než 10krát.

V současné době pracujeme na stejné strategii, jakou jsme použili při navrhování cloudu AI 100. Nyní oznamuji první produkt založený na cloudu AI 100 - inteligentní hranové krabici. Na snímku je tento produkt s logem Qualcomm produktovým designem, který jsme společně s našimi partnery vytvořili. Je to jeden z prvních 5G inteligentních okrajových rámečků, který přijal Qualcomm Cloud AI 100, který může podporovat připojení 5G a zpracování AI a ve druhé polovině roku 2020 dosáhne velkého komerčního využití. Qualcomm představí další podrobnosti o produktu a partnery v souvisejících aktivitách v první polovině tohoto roku. Cloudové zpracování a zpracování hran se velmi liší ve spotřebě energie, výkonu a výpočetní technice. Jsme velmi rádi, že jsme spustili Cloud AI 100 v dubnu loňského roku. Nyní, díky našemu společnému úsilí s partnery, jsou vyvíjeny komerční produkty Cloud AI 100. Jsme rádi, že jeho prvním produktem je inteligentní hranový box, který podporuje připojení 5G.

Pokud jde o 5G, představili jsme chytré telefony, CPE, PC a hranové mraky pro pevný bezdrátový přístup. Dále chci mluvit o autech. Automobilový průmysl je jedním z nejzajímavějších nových podniků Qualcomm, protože technologie zásadně změnila dopravní průmysl - nejen že výrazně zlepšila bezpečnost a efektivitu silničního provozu, ale také změnila zkušenosti v automobilu a zmocnila nové a služby - to je skvělý příklad o tom, jak mobilní technologie mění tradiční průmyslová odvětví.

Za posledních 15 let naše technologie ovlivnila svět a vedla ke změnám v automobilovém průmyslu. Spolupracovali jsme s General Motors na začátku automobilového připojení. Díky spolupráci a podpoře téměř všech automobilek se Connected Cars stala skutečností. Kromě toho existují změny v digitálních kokpitech, vyspělejší služby a výpočetní řešení, což jsou obrovské příležitosti pro celý automobilový průmysl, Qualcomm a partnery. V současné době více než 100 milionů vozidel přijalo technologii Qualcomm. To vše odráží dlouhodobý závazek společnosti Qualcomm řídit inovace v automobilovém průmyslu a věříme také, že mobilní technologie promění automobilový průmysl.

Dnes přinesu více nových oznámení a nových produktů. Celková odhadovaná hodnota objednávek společnosti Qualcomm v oblasti zpracování informací ve vozidle, informačních zvukových a obrazových informací a propojení ve vozidle dosáhla 7 miliard USD. To je obrovský skok z údajů, které jsme oznámili v Qualcomm Analyst Day. V současné době se Qualcomm řadí na první místo v oblasti infotainmentu automobilů a na prvním místě v oblasti zpracování informací ve vozidle a připojení Bluetooth. V současné době existuje 19 výrobců automobilů, kteří využívají portfolio automobilových řešení společnosti Qualcomm. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s tak širokou škálou partnerů, a také jsme rádi, že automobilový průmysl mění mobilní spojení a zážitek z jízdy pomocí mobilních technologií.

V automobilovém průmyslu se zaměřujeme na čtyři klíčové oblasti. Někteří z vás to znají, zatímco jiní jsou nové obchodní oblasti Qualcomm. Prvním je propojení zážitku z připojeného automobilu. V příštích deseti letech bude klíčem k rozvoji automobilového průmyslu konektivita typu auto-cloud, auto-vozidlo a auto-pěší. Proto věnujeme zvláštní pozornost oblasti zpracování informací ve vozidle a C-V2X. Účelem je umožnit propojení mezi vozidlem, od vozu k infrastruktuře, od vozu k cloudu a od vozu k autu -pěší. Zadruhé také jasně uznáváme, že chytré telefony předefinují uživatelské prostředí, protože nám každý den přenášejí informace. Zároveň náš partner, přední výrobce v globálním automobilovém průmyslu, také přepracovává digitální kokpit a využívá mobilní technologii k transformaci zážitků z jízdy, jako jsou digitální palubní desky, informační a zvukové systémy a zábava na zadních sedadlech.

Kromě toho jsme se rozšířili do dvou zcela nových oblastí. Prvním je správa koncových zařízení typu cloud, což poskytuje dobrou příležitost pro Qualcomm a výrobce automobilů k vytváření nových služeb. Nejen to, že podporujeme také autonomní řízení pomocí ADAS (Advanced Driver Assistance System). Tento