Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Uzavřené oko lano? Na konzervativní útok JDI na OLED panely po dobu 7 let

Uzavřené oko lano? Na konzervativní útok JDI na OLED panely po dobu 7 let

Od dubna tohoto roku se zprávy o „záchranném plánu“ společnosti Japan Display Inc téměř nezastavily. Někteří lidé říkají, že zdrojem katastrofy je to, že se JDI drží panelu LCD a neuznává, že současnému trhu již LCD dominuje. To je. Ale ve skutečnosti se již od roku 2012 JDI rozhodl použít rok k dosažení sériové výroby OLED panelů, ale proč se JDI v posledních sedmi letech stále točí?

Obecně řečeno, nejde jen o dva problémy kapitálu a technologie, ale někdy je to příliš „soběstačné“ a příliš „úspěšné“ se nakonec stane chronickou sebevraždou.

Opakovaný plán hromadné výroby a nulový rozvrh

V roce 2011 se japonský průmysl panelů stal stále pomalejší a japonská vláda vedla společnosti Sony, Toshiba a Hitachi k integraci své činnosti v oblasti LCD panelů a založila Japan Display Inc.

Dá se říci, že JDI byl na začátku svého založení plný ambicí.

V roce 2012 společnost Nikkan Industry News uvedla, že společnost JDI plánuje ve druhé polovině roku 2013 sériově vyrábět OLED panely, zejména pro mobilní zařízení, jako jsou smartphony. V té době japonská média uvedla, že společnost JDI plánuje rozšířit svoji kapacitu panelu OLED přibližně o 100 miliard jenů (asi 6489 miliard RMB), aby dohnala Samsung Display, který je lídrem na trhu.

V té době společnost JDI zřídila zkušební výrobní linku v závodě Mobara a Dongpu v Japonsku a nadále vyvíjí OLED panely. Přestože zprávy Nikkei News zdůraznily, že OLED panely JDI budou sériově vyráběny nejdříve v roce 2014. Zajímavé však je, že do roku 2019 nový generální ředitel společnosti JDI, Kikuoka, řekl, že společnost JDI konečně uvede na trh svůj první produkt OLED.

Správně, je to první. JDI konečně přináší výsledky na OLED panelech mnoho let.

Co je JDI obsazeno od roku 2014 do roku 2019?

Ve skutečnosti je právě zavedená akce JDI velmi častá. V roce 2012 společnost JDI uvedla na trh 4,5palcový, 1280x720 OLED panel. V roce 2013 společnost JDI oznámila vývoj 5,2 palcového OLED panelu pro chytré telefony s nejvyšším rozlišením (1920 x 1080) v té době. Zároveň společnost JDI uvedla, že plánuje hromadnou výrobu za dva až tři roky a doufá, že zlomí situaci, v níž dominuje jihokorejská společnost Samsung Electronics.

V posledních dvou letech do roku 2015 však JDI stále nemá hromadnou výrobu, ale je vidět z japonských mediálních zpráv o některých továrnách v místních panelech: výtěžnost panelů není dobrá, je obtížné hromadnou výrobu; Poptávka OLED může být rozšířena, není známa, konzervativní. Strategie je bezpečnější; náklady nelze snížit ...

Nezáleží na tom, zda nedochází k žádnému pokroku, protože pro současný trh mohou hromadně vyrábět flexibilní panely OLED pouze Samsung Display a LGD. Z globálního hlediska je tento trh stále v plenkách a mnoho potenciálních dodavatelů na tuto příležitost čeká.

Rozhodnuto přijít, ale žádná síla, žádné peníze

Až do roku 2016, kdy výrobci smartphonů začali přecházet z LCD obrazovek na OLED obrazovky, objednávky LCD obrazovek JDI prudce poklesly a zpomalení prodeje iPhone způsobilo japonskou zobrazovací společnost pokles.

Ve skutečnosti od uvedení na seznamu společnost JDI neporušila prokletí provozních ztrát. Japonský vládní ministr hospodářství a ekonomiky Shi Geng Hongcheng dokonce uvedl, že pokud by se JDI, který ztratil dva roky, spoléhal na příkazy společnosti Apple, vláda by nevyloučila prodej akcií.

Ale pro společnost JDI, jejíž polovina příjmů pochází z podnikání společnosti Apple, se spoléhání na společnost Apple zdá být způsobem, jak žít snáze. Přestože Apple neuvedl, že bude používat obrazovky OLED na nových telefonech, někteří analytici předpovídají, že nový počítač Apple v roce 2018 může používat OLED displeje. Stejně tak JDI doufá, že zabaví objednávky společnosti Apple a včas oživí růst.

V důsledku toho společnost JDI znovu oznámila, že sériová výroba panelů OLED bude zahájena v roce 2018. V této době již Samsung není jediným v této oblasti. LG Display a čínská továrna na panely představovaná společností BOE začala trh dělit.

Zároveň JDI plánuje investovat 50 miliard jenů do zřízení výrobní linky OLED panelů v závodě Maoyuan, která by měla být spuštěna na jaře roku 2017. Zároveň plánuje zvýšit měsíční produkci na 5 milionů kusů v roce 2018, čímž se hromadí technologie hromadné výroby. Proti vedoucímu trhu jsou Samsung, LGD a další korejské továrny.

V té době však Nikki Industrial News provedl rozhovor s výrobním panelem společnosti a zjistil, že společnost JDI měla stále problémy s financováním při výstavbě kompletní výrobní linky pro zobrazovací panely OLED.

Kromě toho anonymní lidé JDI také společnosti Nikkan Industrial News odhalili, že část technologie testovací výrobní linky není vhodná pro hromadnou výrobu, a diskutuje o použití technologie podobné korejským výrobcům. Ale i když to bude s dalšími prodejci překonávat potíže, JDI je stále v dilematu - zda největší akcionář, Investiční agentura pro průmyslovou inovaci (INCJ) a další vlády budou souhlasit, není známo.

Ačkoli technologii nelze najít, finanční prostředky mohou být konečně vyplaceny. V prosinci 2016 společnost JDI oznámila, že obdržela hotovostní injekci ve výši 75 miliard jenů INCJ (přibližně 4,866 miliard RMB), a uvedla, že použije prostředky k vývoji technologie OLED.

Po zastavení trh již není

I přes značné investice do OLED panelů je JDI stále přesvědčen, že její LCD panely mohou mít absolutní výhodu ve spojení se spekulacemi na trhu, poptávka po OLED panelech ještě nedosáhla „plného rozkvětu“. JDI proto není příliš naléhavá.

Realita je však vždy krutá. V roce 2017 způsobil iPhone X, který přešel na obrazovku OLED, frustrovaný JDI. Apple zakázky byly okradeny, JDI reorganizoval domácí i zahraniční výrobní linky a bylo propuštěno více než 3 700 zaměstnanců. Konzervativní ofenzíva JDI proti panelům OLED ji již vychladla - spoléhá se na objednávky společnosti Apple a Apple se s LCD displejem JDI nerozloučila.

Dá se říci, že silná závislost na Apple je součástí důvodu, proč byl JDI zničen dodnes. Ale jak se říká, spoléhat se na lidi je horší než spoléhat se na sebe. Nakonec je JDI stále příliš „sebevědomý“, soběstačný v dominantní LCD technologii; když zraje trh panelů OLED, můžete vždy zabít krvavou cestu za cenu sebe-spravedlnosti. Pokud tomu rozumíte, můžete pouze říci, že JDI je příliš naivní.

V roce 2018 společnost JDI znovu začala uvažovat o zpoždění hromadné výroby panelů OLED. Hlavním důvodem je to, že poptávka po panelech OLED neprokázala rychlý růstový trend podle očekávání a LCD panely začínají vykazovat známky oživení.

Dalším důležitým důvodem je, že cena OLED panelů poskytovaných společností Samsung je velmi vysoká. Podle zpráv náklady každého panelu iPhonu X dosáhly 110 USD a údajně se pohybuje mezi 120 a 130 USD. To je téměř výroba zařízení iPhone X. Jedna třetina celkových nákladů. Pokud náklady přesáhnou očekávání, bude to přirozeně přeneseno na spotřebitele. Slabá poptávka po iPhone X také učiní JDI „šťastným“.

A letos se Apple začal „vracet na LCD“. Kromě displeje Samsung, který je hlavním dodavatelem OLED panelu společnosti Apple, poskytuje LCD panel iPhone 11 společnosti LGD, Sharp a JDI.

Japan Display Co., Ltd. doufá, že si vymění objednávky za velký obrat. 30. března společnost JDI v představenstvu přezkoumá emisi plánovaných fondů ve výši více než 50 miliard jenů, včetně nejméně 30 miliard jenů (asi 1,943 miliard juanů). Navýšení kapitálu bude použito na pořízení materiálu a náklady na výrobní vybavení potřebné ke zvýšení výroby LCD panelů.

Objednávky LCD panelu iPhonu 11 však nebyly očekávané a problémové JDI nebylo možné uložit. Podle zprávy Nikkan Kogyo Shimbun ze dne 13. září bude závod Baishan společnosti JDI v prefektuře Ishikawa pro výrobu LCD obrazovek pro iPhone pozastaven na dobu neurčitou.

Závod Baishan, který byl uveden do provozu v prosinci 2016, je nejvyspělejší továrnou společnosti JDI a většinu stavebního fondu ve výši asi 170 miliard jenů poskytuje společnost Apple ve formě zálohy. Avšak díky přijetí OLED panelů společností Apple je provozní rychlost závodu Baishan pomalá.

Neznám budoucí japonskou výstavní společnost

Přestože společnost JDI dosud nerozhodla, zda plně vyrobit panely OLED, podle současného pohledu na JDI je nezbytné získat dostatek finančních prostředků na záchranu. Investiční plán přišel a není to malá rána opustit JDI.

Již v prosinci 2018 společnost NHK TV Japan citovala lidi, kteří se s touto záležitostí obeznámili a řekli, že JDI jedná s konsorciem čínských společností a fondů o přijetí investice ve výši asi 50 miliard jenů, největšího akcionáře JDI Japonska. Investiční agentura pro průmyslové inovace (INCJ) také zvažuje finanční pomoc.

Až do dubna tohoto roku společnost JDI oznámila, že od čínských investorů a INCJ obdrží kapitálovou injekci 117 miliard jenů. Ale poté čínští investoři postupně stáhli svůj kapitál a průmysl obrátil svou pozornost na Apple. V říjnu byl prezident JDI Kikuoka optimistický, aby získal investice až 50 miliard jenů od hlavních klientů, Apple Inc. a současných společností. Také řekl, že doufá, že splní cíl, kterým je do konce listopadu získat 50 miliard jenů.

Pokud financování půjde dobře, může se JDI trochu ulevit. Dále musíme sedm let dohonit a zaplnit mezeru v poli OLED. Protože společnost Apple plánuje plně přepnout na OLED displej v roce 2020, zbývá čas pro JDI opravdu málo!