Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Zisk společnosti Dell Q3 se zvýšil o 68%, díky silné poptávce dvou hlavních podniků

Zisk společnosti Dell Q3 se zvýšil o 68%, díky silné poptávce dvou hlavních podniků


Podle Reuters společnost Dell nedávno vykázala 68% nárůst čtvrtletního provozního zisku, protože silná poptávka po serverech a síťových zařízeních zmírnila slabý prodej PC a uvolňování tlaku dodavatelského řetězce pomohlo kontrolovat náklady. Prognóza Q4 však byla konzervativní, nižší než očekávání analytiků.

Zpráva uvedla, že díky zlepšení dodavatelského řetězce, který zmírnil tlak, který vyvolal nárůst v částech a přepravě, a opatřením ke snížení výdajů, jako je zmrazení vnějšího náboru, se provozní zisk ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil o 68%. Divize Infrastructure Solutions, která zahrnuje servery, úložné zařízení a síťový hardware, viděla, že příjmy ve třetím čtvrtletí vzrostly o 12 procent na 9,6 miliardy USD. Vzhledem k slabé poptávce PC klesl prodej Q3 o 6% na 24,7 miliardy USD, ale překročil očekávané 24,54 miliardy USD.

Kromě toho se společnost Dell nedávno dohodla na vyřešení žaloby související s akvizicí softwarové společnosti VMware s 1 miliardou dolarů, což také snížilo čistý zisk společnosti Dell Q3.

Pro předpověď této čtvrtiny Tom Sweet, finanční ředitel společnosti Dell, řekl, že prodej Q4 od ledna bude až 24 miliard dolarů, ale analytici v průměru očekávali 24,9 miliardy USD. Kromě toho uvedl, že protože ekonomická nejistota ovlivnila průmysl informačních technologií, je obtížné předvídat nadcházející fiskální rok.

Podle údajů společnosti Gartner, globální PC zásilky klesly ve třetím čtvrtletí o více než 19%, což je největší pokles od doby, kdy průmysloví analytici začali sledovat index v polovině 90. let.