Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Zahraniční média: Pro Indii není zákaz Huawei proveditelným řešením

Zahraniční média: Pro Indii není zákaz Huawei proveditelným řešením

Podle zprávy amerického webu Quartz Finance z 26. srpna, i když existují zprávy, že vláda Modi požádala indické telekomunikační společnosti, aby se v budoucnu vyhnuly používání zařízení od čínských společností, jako jsou Huawei a ZTE, většina společností v indickém telekomunikačním průmyslu již utrpěly vážné ztráty. Lidé se obávají, zda indický telekomunikační průmysl dokáže přežít bez čínského vybavení.

Sonam Chandhwani, partner advokátní kanceláře KS v Bombaji, uvedl: „Možná nebude přijatelná možnost přijít o obry jako Huawei a ZTE.“

Podle zpráv se indický telekomunikační průmysl silně spoléhá na Huawei a ZTE, hlavně proto, že tyto dvě společnosti jsou dostupnější ve srovnání s jinými možnostmi.

V Indii většina příjmů společnosti Huawei pochází z obchodu se síťovými zařízeními 4G a jejími dvěma největšími telekomunikačními společnostmi v Indii jsou společnost India Telecom a Vodafone Creative. Společně tyto dvě společnosti představují 55% indického trhu bezdrátových telekomunikací.

Na druhé straně mezi zákazníky ZTE patří indická státní telekomunikační společnost. Asi 40% 3G sítě indické státní telekomunikační společnosti je postaveno společností ZTE.

Zpráva poukázala na to, že tyto dvě čínské společnosti jsou klíčem k indickým ambicím 5G. V roce 2018 provedla indická telekomunikační společnost a Huawei první indický pokus o síť 5G. Začátkem tohoto roku Vodafone Creative oznámila navázání partnerství s Huawei, ZTE, Ericsson a Nokia za účelem provádění 5G pokusů.

Chandhwani řekl: „S nízkými cenami, domácími investicemi a dlouhodobými splátkovými plány zanechal Huawei v telekomunikačním průmyslu značku. Indický telekomunikační průmysl potřebuje společnosti jako Huawei, aby mu pomohly zbavit se současného stavu.“

Ve čtvrtletí končícím 30. června měla společnost Vodafone Creative ztrátu 254,6 miliard rupií (přibližně 26,87 miliard juanů - tato poznámka na tomto webu) a společnost Indian Telecom zaznamenala ztrátu 159,33 miliard rupií (přibližně 16,54 miliard juanů - tato čistá poznámka).

Kromě toho Telecom India a Vodafone Creative dluží vládě obrovské částky, které musí zhoršit svou finanční situaci.

Podle zprávy se někteří lidé domnívají, že kromě společnosti Reliance Gonow mohou tyto telekomunikační společnosti v Indii také pomalu směřovat k vyhlídce na vysoký dluh a bankrot. Tlak na ně, aby se drželi dál od čínských dodavatelů, situaci jen zhorší.

Zpráva rovněž uvádí, že kromě čínských společností patří mezi další možnosti indických telekomunikačních síťových zařízení i jihokorejský Samsung, švédský Ericsson a finská Nokia. Ankit Malhotra, analytik společnosti Conte Point Research, uvedl, že tyto společnosti již v Indii působí, ale obrátit se na ně úplně „může vést k vyšším nákladům na pořízení a ke snížení konkurenceschopnosti v prostoru 5G“.

Někteří lidé navíc tvrdí, že Huawei je kvalitnější než všichni konkurenti.

Sunil Mittal, veterán v indickém telekomunikačním průmyslu a předseda indické telekomunikační společnosti, uvedl v roce 2019: „Výrobky Huawei se v posledních 10 nebo 12 letech staly velmi dobrými a dnes mohu bezpečně říci, že jejich výrobky přinejmenším v Oblasti 3G a 4G, které jsme zažili, jsou mnohem lepší než Ericsson a Nokia. O tom není pochyb. Použil jsem všechny tři značky produktů. ““