Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Hypotéka Guo Taiming 436 milionů akcií Hon Hai, která by měla půjčit NT 24 miliard dolarů

Hypotéka Guo Taiming 436 milionů akcií Hon Hai, která by měla půjčit NT 24 miliard dolarů

Zakladatel Hon Hai, Guo Taiming, v lednu přislíbil 436 milionů akcií Hon Hai, aby si půjčil od banky. Počáteční výpočet hodnoty akciového trhu je asi 40,24 miliard NT a odhadovaná výše půjčky je asi 24,14 miliard NT. 20. ledna Guo Taiming přislíbil celkem 436 milionů akcií Hon Hai. Na základě závěrečné ceny Hon Hai ve výši 92,3 NT NT byla tržní hodnota zastavených akcií přibližně 40,24 miliard USD.

V současné době drží Guo Taiming přibližně 1,379 miliardy akcií Hon Hai. Podle předběžných výpočtů se Guo Taiming do ledna letošního roku zavázal k 1,772 miliardám akcií, což představuje asi 83,5% jeho celkových akcií.

Lidé ve finančním odvětví uvedli, že částka obecně použitá na banky na zastavení akcií byla v té době asi 50% až 70% tržní hodnoty akcií. Guo Taiming, vypočtený na 60%, přislíbil tentokrát akcie bankám, aby si půjčil asi 24,14 miliard USD.

Důvody, proč si přislíbený fond Guo Taiming půjčit od banky, však nejsou známy.

Není to poprvé, kdy Guo Taiming přislíbil akcie Hon Hai. V lednu 2017 se Guo Taiming, tehdejší předseda Hon Hai, zavázal na začátku ledna 430 milionů akcií Hon Hai, které si půjčí od bank. V té době byla tržní hodnota původně vypočtena na asi 36,25 miliardy NT, a půjčitelná částka byla na 21,75 miliardy NT. V té době trh slyšel, že slib společnosti Guo Taiming týkající se akciových půjček může souviset s investicemi do výrobních závodů.