Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Jak se vypořádat s analogově-digitálním převodníkem v rámci hlasového volání?

Jak se vypořádat s analogově-digitálním převodníkem v rámci hlasového volání?

Hlas se stal středem soutěže o inteligentní domácnosti.

Kromě inteligentních reproduktorů, vzdělávacích robotů atd. Již vodu testovali jako první, další produkty, jako jsou klimatizace a chladničky, také čekají na hlasové volání v nové vlně inteligentního domu. Se zvyšováním složitosti jde také o přesnost. Vyšší požadavky. Jak funguje řešení hlasového systému?

Různé výzvy

Pokud počítáte s obtížemi hlasového ovládání v inteligentních domácích systémech, je třeba se vypořádat s problémem s vzdáleností a hlukem bezpochyby.

Abhi Muppiri, inženýr trhu zvukových produktů společnosti Texas Instruments, uvedl: „Ve skutečných aplikačních scénářích je objem akvizice příliš nízký kvůli velké vzdálenosti nebo velkému prostoru, což často ovlivňuje účinek hlasového ovládání. Kromě toho v hlučném prostředí prostředí, je to také výzva k přesné identifikaci zvukových signálů. “

Navíc vzhledem k „umístění“ inteligentních spotřebičů a různým požadavkům na konfiguraci mikrofonů musí být hlasové řešení flexibilně a efektivně nastaveno.

„Například klimatizace je obvykle zavěšena na zdi a vzdálenost bude velkým problémem. A pokud je umístěna v obývacím pokoji, bude zde další hluk, jako je zvuk TV, a musí být identifikována a odstraněna. Proto různé aplikace mají různé potřeby a potřebu Úvahy koncových zákazníků jsou odpovídajícím způsobem upraveny. “Abhi Muppiri analýzy.

Mise ADC

V reakci na výše uvedené požadavky musí být kromě neustálého zlepšování rychlosti zpracování hlasových čipů nepřetržitě také ADC (Analog-to-Digital Conversion), která provádí zpracování vzorkování, komprese a EQ hlasových signálů. “ optimalizováno. “

„Poptávka po ADC na audio trhu se odráží ve vysokém poměru signálu k šumu, vysoké vzorkovací frekvenci atd.“ Abhi Muppiri se zmínila.

Jako nezbytný mikrofon v hlasovém řešení je také vyžadována „spolupráce“ ADC. Abhi Muppiri dále poukázal na to, že běžně používané digitální nebo analogové mikrofony na trhu, při předběžném zkoumání souvisejících produktů pro zákazníky, musí různé ADC spolupracovat s testem, aby pomohly vybrat nákladově efektivnější řešení.

„Obecně platí, že digitální mikrofony spotřebovávají méně energie než analogové mikrofony, ale analogové mikrofony mají lepší poměry signál-šum než digitální mikrofony,“ řekl Abhi Muppiri při analýze kladů a záporů těchto dvou.

Na základě této výzvy vznikla nová generace audiokazetů Burr-Brown ADC - TLV320ADC5140 společnosti TI.

Optimalizace ADC

TLV320ADC5140 má menší čtyřkanálový zvukový ADC s rovnocenným výkonem a má mimořádné možnosti. Může dosáhnout záznamu s nízkým zkreslením v hlučných prostředích a může také provádět vysoce věrný záznam na dálku v jakémkoli prostředí. Dokáže zachytit čistou řeč více než 10 metrů od podobných produktů v oboru, to znamená, že zdroj zvuku přesahuje 10 metrů.

Abhi Muppiri, jak říká mnoho rodin, si uvědomuje mnoho výhod. Jedním je použití systému tvarování paprsků. Vestavěný zesilovač dynamického rozsahu 120 dB (DRE) zlepšuje zvukové signály s nízkou hlasitostí při zachování záznamu s nízkým zkreslením. Vysoce věrný záznam na dálku v jakémkoli prostředí. Druhým je ADC, který podporuje nejnovější mikrofony s vysokým poměrem signál-šum s dynamickým rozsahem více než 106 dB, které poskytují vysoce kvalitní hlasovou kompatibilitu. Třetí je integrovaná podpora pro multifunkční návrh systému. Podporuje simultánní vzorkování až čtyř analogových kanálů nebo osmi digitálních kanálů (nebo jejich kombinací) mikrofonního vstupu, aby byla zajištěna flexibilita systému. Poskytuje také programovatelné funkce, jako je kalibrace zisku a fáze, k vyrovnání nesouladů mikrofonních polí. .

S tolika "metodami ochrany" dosahuje TLV320ADC5140 vysokou výkonnost. Nejen spotřeba energie každého kanálu tohoto produktu je pouze 9,5 mW při 48 kHz, ale také může snížit návrhový objem bez ztráty spolehlivosti systému.

To vše je neoddělitelné od „reengineeringu“ společnosti TI společnosti Burr-Brown. Víte, Burr-Brown je veterán kvalitního zvuku. Poté, co byl získán TI, TI pokračuje v podstatě a konotaci Burr-Brown a pokračuje ve vývoji zvukových produktů pro automobilový průmysl, profesionální audio a inteligentní domácí výrobky. TLV320ADC5140 se stal velkým „potvrzením“.

Abhi Muppiri konečně zmínil: „Společnost TI uvedla na trh řadu zvukových řešení včetně ADC, DAC, Class-D, které tvoří úplnou uzavřenou smyčku.“