Hello Guest

Sign In / Register

Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
domů > Zprávy > Továrna IDM je optimistická, že MOSFET je ve druhém pololetí stále nedostatečný

Továrna IDM je optimistická, že MOSFET je ve druhém pololetí stále nedostatečný

  Přestože celková ekonomická nejistota způsobená obchodní válkou v Číně a USA měla dopad na trh polovodičů v prvním čtvrtletí, mezinárodní společnosti IDM, včetně společností Infineon, ON Semi a Vishay, vyjádřily svou podporu v nedávných korporativních brífinkách. Nová poptávka, jako například 5G a elektrická vozidla, výrazně vzrostla. Je optimistický o tržních podmínkách výkonových polovodičů, jako jsou MOSFET v letošním roce, a je stále pravděpodobné, že bude i nadále v krátké dodávce v druhé polovině roku.


Slévárny na oplatky navíc nadále využívají outsourcing objednávek od závodů IDM a slévárny MOSFET v prvním čtvrtletí zůstávají vysoké.

Předseda společnosti Vanguard International Semiconductor Corporation poukázal na to, že jednotlivé součásti včetně MOSFETů byly v prvním čtvrtletí téměř stejné. Průmysl je optimistický, že dodavatelé MOSFET, jako jsou Dazhong a Jieli, budou mít prospěch a letošní operace bude lepší než v loňském roce.

Infineon a ON Semi a další továrny IDM upozornily na konferenci o právu, že čínsko-americká obchodní válka ovlivnila poptávku na čínském trhu. Trh s výkonovými polovodiči, včetně MOSFET a IGBT, se ve čtvrtém čtvrtletí minulého roku potýkal s likvidací zásob, ale tržní podmínky v prvním čtvrtletí se stabilizovaly. Zejména kvůli poptávce po 5G NR, elektrických vozidlech a ADA), umělé inteligenci a vysokovýkonné výpočty (AI / HPC), která kompenzuje poptávku po produktech 3C, jako jsou počítače a mobilní telefony.

Ke Semi Jackson, generální ředitel ON Semi, zdůraznil na konferenci Fa, že ačkoli celkový ekonomický výhled není dobrý, je optimistický ohledně střednědobých a dlouhodobých názorů, protože existují čtyři hlavní trendy, které vedou k růstu výkonových polovodičů a řízení spotřeby, včetně urychleného uvedení elektrických vozidel na trh. Více systémů MOSFET nebo IGBT je zapotřebí k rozšíření používání systémů ADAS, které zlepšují bezpečnost jízdy, průmyslových aplikací s cílem neustále zlepšovat energetickou účinnost, cloud computing pro řízení serverů a konstrukce datových center a právě založenou 5G infrastrukturu.

Infineon Helmut Gassel na konferenci o právu uvedl, že výkonové polovodiče, včetně MOSFET, byly nedávno ovlivněny slabými podmínkami na trhu a zvýšenými zásobami, ale jsou stále optimistické ohledně následného zotavení poptávky a inventarizace kanálů se zvyšuje pouze o jednociferné procento, očekávaný nárůst zásob Na konci prvního čtvrtletí nebyla cena ovlivněna nebo cena klesla. Cena zůstala stabilní a poklesl pouze objem zásilky.

Infineon také uvedl, že nové aplikace včetně 5G výrazně zvýšily požadavky MOSFET. Pásmo 5G je například rozděleno na sub-6GHz a milimetrovou vlnu. Nové infrastruktury, jako je formování paprsků a víceúčelový vstup s velkým měřítkem, vyžadují velké množství MOSFET. Kromě toho bude počítač v oblasti mlhy a hraničních počítačů rychle růst v éře 5G a právnická osoba optimistická ohledně objednávek souvisejících aplikačních zařízení MOSFET se očekává vítězstvím společností Dazhong, Jieli, Nixon a dalších tchajwanských továren.