Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Infineon postupuje do první desítky globálních žetonů

Infineon postupuje do první desítky globálních žetonů

Pokud je M&A konstantní film v polovodičovém průmyslu, pak je změna pouze protagonistou ve stádiu. Tentokrát jsou hlavními postavami a podporujícími herci Infineon a Cypress.

Dne 3. června společnost Infineon oficiálně oznámila, že Infineon a Cypress podepsaly definitivní smlouvu, společnost Infineon získá Cypress za hotovostní cenu 23,85 USD za akcii, za což společnost Infineon zaplatí 9 miliard eur (zhruba 10,1 miliardy dolarů).

Podle žebříčku globálních výrobců polovodičů TOP10 v roce 2018, Infineon překoná NXP, Western Digital a STMicroelectronics, aby postoupila do první desítky světových žebříčků a stala se osmým výrobcem polovodičů na světě.

Od té doby Infineon překoná NXP, aby se stala druhou největší automobilovou polovodičovou společností na světě. Před tím byla společnost Infineon na světovém trhu s elektronikou pro automobilový průmysl na druhém místě za NXP. Na trhu s elektrickými polovodiči má celosvětový podíl téměř 20%. Je první na světě a vede svět na trhu s bezpečnostními čipy.

Na jedné straně hodlá Infineon expandovat prostřednictvím kapitálových fúzí a akvizic; na druhé straně Cypress v posledních letech neustále mění svou obchodní frontu. V roce 2017 společnost Cypress oznámila, že z trhu low-end NORFlash zmizí. Po propadu poklesu na trhu informačních produktů, jako je spotřební elektronika, trh s mobilními telefony a PC, jsou hlavními cílově orientovanými výrobci v automobilovém průmyslu a elektronice na trhu.

Na konci roku 2018 se Cypress stále nacházel na druhém místě na světě s podílem na trhu 20,9%. Tchaj-wan Wanghong se umístil na prvním místě na světě s 21% podílem na trhu. Čínská Zhaoyi Innovation se umístila na pátém místě s tržním podílem 10,7%. .

Hlavní obchodní zaměření společnosti Cypress je však dvojí: divize paměťových produktů (MPD) a divize Micro Control and Networking (MCD). Divize Microcontroller (MCD) je největším zdrojem příjmů společnosti Cypress, přičemž produkty pro připojení (Wireless a USB) představují velké procento.

Uvádí se, že konkurence společnosti Infineon Plath byla v té době o 50% vyšší, což je plné upřímnosti. Kombinace obou stran má komplementaritu obchodního řetězce a vliv integrovaného polovodičového průmyslu.

Za prvé, produkty společnosti Cypress jsou přesně to, co společnost Infineon potřebuje. Odborné znalosti společnosti Infineon v kombinaci s technologií připojení Cypress umožní společnosti urychlit nové aplikace IoT na průmyslových a spotřebitelských trzích.

V automobilových polovodičích bude rozšířená kombinace mikrokontrolérů a flash paměti NOR nabízet velký potenciál, zejména v aplikaci pokročilých asistenčních systémů řidičů a nových automobilových elektronických architektur.

Za druhé, fúze a akvizice v průmyslu, stejně jako zhoršení tržního prostředí vyžadují nový růst prostřednictvím fúzí a akvizic. V době, kdy Qualcomm získal NXP ve velkém, Infineon doufal, že získá ST a stane se novým vládcem automobilových polovodičů, ale tento krok byl nakonec ztracen.

Dříve, bývalý konkurenční Japonsko Renesas získal IDT za 6,7 ​​miliardy dolarů, což přímo přimělo Infineon cítit tlak. Lze říci, že pod „nuceným“ z obou hlavních konkurentů se společnost Infineon nakonec rozhodla investovat do fúzí a akvizic.

Generální ředitel společnosti Infineon Reinhard Ploss řekl: „Díky této transakci budeme schopni poskytnout zákazníkům nejkomplexnější portfolio produktů, propojit reálný svět a digitální svět a otevřít nový růstový potenciál v automobilovém průmyslu, průmyslu a internetu věcí. odvětví.

Infineon posílí jádro strukturálního růstu a uplatní technologii společnosti v širším spektru oblastí. To zrychlí základ pro posílení růstu zisku společnosti v posledních letech.

Pro domácí výrobce polovodičů představovaly příjmy společnosti Infineon a Cypress na čínském pevninském trhu 25% a 33%, zatímco domácí MCU a analogové integrované obvody byly v celosvětové konkurenci slabší a společnost Infineon úspěšně získala Cypress zvýší konkurenční tlak domácích výrobců.