Hello Guest

Sign In / Register

Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
domů > Zprávy > Intel: Investuje 15 miliard amerických dolarů do zlepšení výrobní kapacity čipů

Intel: Investuje 15 miliard amerických dolarů do zlepšení výrobní kapacity čipů

Ačkoli výkonný ředitel společnosti Intel Bob Swan dříve ve finanční zprávě uvedl, že 7nm proces společnosti může zpozdit dodávky čipů kvůli problémům s výnosem, zvažuje možnost dodávky vlastních čipů do jiných sléváren. Společnost Intel se však stále zavazuje rozšiřovat výrobní kapacitu pokročilých technologických procesů.

Podle Juheng.com, viceprezident společnosti Intel a generální ředitel pro výrobu a provoz, Keyvan Esfarjani, odhalil, že společnost bude i nadále zlepšovat své schopnosti výroby čipů a investovat celkem přibližně 15 miliard USD do výrobních závodů ve Spojených státech a okolí svět.

Esfarjani zdůraznil, že pokud jde o klíčové čipy, zejména procesory, bude Intel i nadále usilovat o vlastní design a výrobu. Přestože čelí výzvám ve vývoji 10nm a 7nm procesní technologie, nevzdá se takového základu.

Esfarjani poukázal na to, že společnost na začátku tohoto měsíce vydala procesor 11. generace Core-i s kódovým označením „Tiger Lake“, který byl plně upgradován na CPU, GPU, AI a další aspekty. Je to také první produkt společnosti Intel založený na procesní technologii SuperFin. Tiger Lake představuje odhodlání společnosti Intel k vývoji a demonstruje schopnost společnosti Intel rozlišovat v integrovaném designu a výrobě. V budoucnu bude společnost i nadále získávat konkurenční výhody prostřednictvím výroby, architektury, designu procesů a balicí technologie.

Kromě toho Esparjani uvedl, že v říjnu letošního roku společnost Intel také oslaví 40. výročí založení společnosti Intel v Arizonské továrně na oplatky a bude uvedena do provozu také nejnovější továrna za několik miliard dolarů. Současně Intel také plánuje rozšířit výrobní kapacitu svých závodů v Oregonu, Irsku a Izraeli a investovat do Nového Mexika za účelem vývoje pokročilých produktů.