Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Je Broadcom připraven koupit čipovou společnost?

Je Broadcom připraven koupit čipovou společnost?

V průběhu let společnost Broadcom dosáhla rychlého růstu prostřednictvím akvizic a pomohla zvýšit cash flow a zisky. Při poklesu trhu s polovodiči je tato strategie užitečnější pro udržení svých zisků. Tato akvizice však také zvýšila jejich pákový efekt. Na konci druhého čtvrtletí fiskálního roku 2019 měl Broadcom hotovostní rezervy ve výši 5,3 miliardy dolarů a celkový dluh 37,5 miliardy dolarů, což vedlo k čistému dluhu ve výši 32,2 miliardy USD.

Zdá se však, že Broadcomu na tom záleží méně. Ve zprávě o zisku za druhé čtvrtletí Broadcomu za fiskální rok 2019 uvedl generální ředitel společnosti Broadcom Hock Tan, že i v obchodní válce je společnost otevřena novým akvizicím čipů. Podle jeho názoru je to vhodná doba na akvizici, protože zásoby akcií v obchodní válce prudce poklesly. V loňském roce, aby získala americkou čipovou společnost Broadcom, byla znovu zaregistrována ve Spojených státech. Za tímto účelem se domníváme, že další cíl společnosti Hock Tan může být stále zaměřen na americké čipové společnosti. Myslíte si, že dobrá skupina společností, jako je Maxim Integration, ADI, Marvell a Xilinx, bude dalším cílem společnosti Broadcom?

Jak všichni víme, historie vývoje společnosti Broadcom je v podstatě historií akvizic, což se dá vysledovat až do roku HP.

V roce 1999, kdy tehdejší generální ředitel společnosti HP, Carly Fiorina, oddělil počáteční firmu, měřicí zařízení, a založil novou společnost Agilent Technologies, která zahrnovala polovodičové podnikání společnosti HP. Vzhledem k vysokému technickému obsahu byl obchod Agilent, který byl odstraněn, hladký. V roce 2005 společný podnik mezi KKR a Silver Lake, který obchod využil, koupil polovodičový obchod od Agilent Technologies za 2,66 miliardy dolarů a přejmenoval Avago.

V roce 2006 Hock Tan, bývalý prezident a generální ředitel ICS (Integrate Circuit Systems), a předseda představenstva IDT, začal působit jako generální ředitel společnosti Avago, čímž otevřel M & R cestu růstu společnosti Broadcom.

V roce 2007 získala společnost Avago obchodní jednotku společnosti Infineon pro polymerní vlákna (POF); v roce 2008 získala společnost Avago v Mnichově podnik Bulk Wave Acoustic. Objem transakcí je však malý a jeho akvizice činí pouze 21,5 milionu eur.

V dubnu 2013 společnost Avago získala společnost CyOptics, která vyrábí optické komponenty s akvizicí 400 milionů dolarů. Tato akvizice posiluje vedení společnosti Avago ve výrobcích z optických vláken. Ve stejném roce získala společnost Avago společnost Javelin Semiconductor, která má posílit její uspořádání v oblasti bezdrátové komunikace.

Na konci roku 2013 a počátkem roku 2014 získala společnost Anwarco společnost LSI za 6,6 miliardy USD. Tato akvizice učinila obchodní linku společnosti Anwarco rozsáhlejší, zejména společnost LSI posílila své obchody v oblasti skladování, zejména v oblasti datových center.

V roce 2014 bylo dalším obchodem Anwarco akvizice PLX Technology, která stála 300 milionů USD. Odbornost PLX je v řešeních konektivity PCI-E. Předpokládá se, že akvizice posílí skladovací a další oblasti, PLX + LSI.

V roce 2015, Anwarco "pouze" akvizici společnosti Emulex, kupní cena 8 USD za akcii, celková cena přibližně 600 milionů amerických dolarů, akvizice stále posiluje akvizici společnosti LSI, obchodní činnost společnosti Emulex je podobná akvizici společnosti PLX, akvizici společnosti Anwarco opětovně posiluje podnikání v podnikové třídě.

V roce 2016, Anwarco strávil 37 miliard dolarů na nákup Broadcom. Po spojení, Anwarco změnil jeho jméno k Broadcom Limited, který je nyní nový Broadcom;

V roce 2017 společnost Broadcom získala akvizici čipového giganta Qualcomm a Trump ji nakonec zastavil dlouho očekávaná transakce. To však společnosti Broadcom nebrání v dalším získávání.

V roce 2018 společnost Broadcom a cloudový software a vývojář podnikového softwaru CA Technologies (dále jen "CA") oficiálně oznámili ve středu, že Broadcom se dohodl na získání CA za 18,9 miliardy dolarů v hotovosti. Hock Tan, prezident a CEO společnosti Broadcom, řekl: „Tato transakce je důležitou součástí našeho vzniku jedné z předních světových společností zabývajících se infrastrukturními technologiemi. S rozsáhlou zákaznickou základnou CA roste a rozšiřuje software pro decentralizovanou infrastrukturu. Trh je jedinečně umístěn a jeho mainframe a podnikový software franchise zvýší naše kritické technologické obchodní portfolio. Chceme i nadále posilovat tyto franšízy, abychom uspokojili rostoucí poptávku po softwarových řešeních infrastruktury. “

Tato jediná transakce také dává společnosti Broadcom větší podporu vzhledem k výkyvům prodeje čipů.