Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > MediaTek uvede v loňském roce na trh čipovou sadu 7nm podporující 5G

MediaTek uvede v loňském roce na trh čipovou sadu 7nm podporující 5G



  Podle nové zprávy čipová společnost Mediatek plánuje v letošním roce představit 5G čipovou sadu. Tato nová čipová sada bude konkurovat Qualcomm Snapdragon 855 a Hess Kirin 980. Čipová sada MediaTek se používá hlavně pro smartphony pro vstupní i střední vzdálenosti. Nová čipová sada MediaTek 5G bude využívat proces výroby 7nm.

Podle MediaTek bude nová čipová sada mnohem výkonnější než nejnovější Helio P90. Na rozdíl od jiných produktů bude tato čipová sada umístěna na špičkovém trhu.

Obsahuje také pokročilé funkce AI a schopnost používat nejnovější ARM Cortex-A76 CPU. Helio P90 je dosud nejlepší procesor MediaTek a je to impozantní čip. Vyrábí se v 12nm a v současné době se používá ve více středních zařízeních.

Za účelem realizace funkce 5G této nové čipové sady MediaTek potvrdila, že v tomto roce uvede modem M705G do provozu. První telefon s tímto modemem bude k dispozici ve druhé polovině roku 2020. Společnost neposkytla přesné datum nebo časový rámec pro vydání nového čipového svazku.

Ačkoli je jeho cílem high-end trh, související 5G telefony budou levnější než konkurenti. Například smartphony Samsung a LG používající čipovou sadu Snapdragon 855 a modem SDX50 mají cenu kolem 800 až 1000 USD. Cena jiných značek mobilních telefonů 5G je také mnohem vyšší než cena jiných mobilních telefonů než 5G.