Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Více než 7 miliard dolarů NVIDIA se blíží akvizici výrobce serverových čipů Mellanox

Více než 7 miliard dolarů NVIDIA se blíží akvizici výrobce serverových čipů Mellanox


  Čas v Pekingu 11. března informoval zdroje řekl v neděli, že výrobce čipů Nvidia se blíží více než 7 miliard dolarů v hotovosti na získání izraelského výrobce serverových čipů Mellanox Technologies.

Bude to největší akvizice v historii společnosti Nvidia, která podpoří výrobu serverových čipů společnosti NVIDIA, čímž sníží její závislost na průmyslu videoher.

Podle lidí, kteří se o této záležitosti dozvěděli, nabídka Nvidie na prodej Mellanoxu překročila Intel a dohoda bude vyhlášena v pondělí. Intel a Mellanox se nevyjádřili. Nvidia odmítla komentovat. Společnost Calcalist, finanční zpravodajská webová stránka, v neděli oznámila, že nabídka společnosti Nvidia na Mellanox překročila Intel.

Mellanox má čipové servery připojené k vysokorychlostním sítím. Společnost sídlí v Izraeli a má pobočky ve Spojených státech. Mellanox má od uzavření akciového trhu minulý pátek tržní kapitalizaci zhruba 5,9 miliardy dolarů.

Tržby z datových center představovaly téměř třetinu celkových příjmů společnosti NVIDIA. V uplynulých letech, pod vedením CEO Jensen Huang, NVIDIA dosáhla rychlého růstu, ale zpomalení čínského obchodního růstu a ochlazení boomu krypto měny začalo vyvíjet tlak na příjmy společnosti v posledních čtvrtletích.

Současná tržní kapitalizace Nvidie je 91 miliard dolarů. V lednu letošního roku byla prognóza příjmů za čtvrté čtvrtletí snížena o 500 milionů dolarů kvůli slabé poptávce po herních čipech v Číně a nižšímu než očekávanému prodeji datových center. Akvizice společnosti Mellanox společností NVIDIA je také významným vítězstvím pro zajišťovací fond na ochranu práv společnosti Starboard Value LP. Starboard je akcionářem společnosti Mellanox a obě strany dosáhly v loňském roce dohody o složení rady Mellanox.