Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Smluvní cena NAND Flash v tomto čtvrtletí konvergovala, cena Wafer vzrostla

Smluvní cena NAND Flash v tomto čtvrtletí konvergovala, cena Wafer vzrostla

Smluvní cena různých produktů v červenci stále klesá, ale přímý dopad energetického skoku společnosti Toshiba na produkci způsobil konvergenci poklesu cen běžných produktů. Podle výzkumu paměti TrendForce (DRAMeXchange) byla nejvíce šokující a cenová rebounda cena Wafer na trhu kanálů. Ke konci července se smluvní cena Wafer zvýšila o více než 15%.

Průzkum DRAMeXchange společnosti TrendForce poukázal na to, že nedávné přizpůsobení výstupních specifikací Japonskem Jižní Koreji má podle očekávání dopad na dodávku korejského výrobce NANDFlash. TrendForce se domnívá, že japonská normativní úprava má za cíl pouze odstranit Jižní Koreu z Bílého seznamu, zatímco bílé listiny představují pouze vývozní preferenční zacházení. V minulosti byla v asijských zemích na seznamu pouze Jižní Korea a budoucnost se změnila pouze ze zemí se zvláštním zacházením na běžné země, Jižní Korea. Postupy požadované výrobci polovodičů budou stejné jako postupy polovodičových společností v jiných asijských zemích. Japonská vláda kromě toho také zvýšila počet lidí, aby přezkum zrychlila, což by nemělo mít vliv na výstupy výrobců.

Z trendu nabídky však cena Wafer přímo čelící trhu s kanálem zaznamenala od listopadu 2017 dlouhé období poklesu a byla blízká hotovostním nákladům výrobce spojeným se značným vlivem na trhu Wafer. Witton byl přímo ovlivněn energetickými skoky společnosti Toshiba, takže všichni dodavatelé tento měsíc zvýšili své ceny. Ke konci července vzrostla smluvní cena Waferů o více než 15%.

Těšíme se na srpen, TrendForce očekává, že dopad skokové události může stále přetrvávat a očekává se, že ceny budou nadále růst, ale očekává se, že růst cen nebude tak silný jako první vlna července.

TrendForce poukázal na to, že v spotřebitelském sektoru a eMMC / UFS zákazníků chytrých telefonů, protože smluvní cena nabízená hlavním zákazníkům je většinou dohodnuta v červnu, ve třetím čtvrtletí, i přes podporu poptávky v hlavní sezóně, je stále ovlivňována mezinárodními nejistota situace. Je slabý, takže smluvní cena stále klesá o 5%.

Těšíme se na čtvrtý čtvrtletí, TrendForce očekává, že některé nízkoobjemové produktové oblasti se mohou mírně zvýšit kvůli úpravám cen, zatímco jiné mají tendenci být ploché; v případě ClientSSD je také ovlivněna smluvní cenou a tržní zásoby jsou stále vysoké. Ve třetím čtvrtletí stále klesl o téměř 10%, ale očekává se, že zásoby každého dodavatele se ve čtvrtém čtvrtletí vrátí na zdravější úroveň, což pomůže stabilizovat tržní cenu a zastavit pokles.

V části EnterpriseSSD v důsledku nízkého tržního podílu společností Toshiba a Witeng není na straně nabídky mnoho ovlivněna a výkonnost poptávky je rovněž ovlivněna čínsko-americkou obchodní situací. Skladovací síla není tak optimistická, jak trh původně očekával. Smluvní cena klesla nejméně o 15%. Podobně se ve čtvrtém čtvrtletí projeví dopad události Toshiba na skok. Jakmile se úroveň zásob dodavatele vrátí do mírnějšího rozsahu, může dojít ke konvergenci poklesu cen. Na základě intenzivní konkurence v cenách serverů se však očekává, že smluvní cena EnterpriseSSD zůstane nízká. .

TrendForce věří, že z pohledu celkové hmotnosti produktu má Wafer nejvyšší nárůst, ale představuje menší část celkového obchodního trhu. Naproti tomu SSD a eMMC / UFS představují 80% celkového obchodního trhu NANDFlash a její pokles cen zůstává. V případě 5-15% je celková tržní cena NANDFlash ve třetím čtvrtletí stále klesající.