Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Nové překážky? Dodavatel Apple AMS plánuje navýšit kapitál o 5 miliard, aby získal Osram

Nové překážky? Dodavatel Apple AMS plánuje navýšit kapitál o 5 miliard, aby získal Osram

Podle Juheng.com, rakouský výrobce senzorů Ams Semiconductor (AMS, dříve Austrian Microelectronics) uvedl, že se snaží o navýšení kapitálu o 5 miliard dolarů od akcionářů, aby financoval akvizici německého výrobce osvětlení pro automobily Osram (Osram). Akcie AMS ve středu klesly o 8,72%.

V srpnu loňského roku AMS oznámila, že společnosti Osram navrhla akvizici v plné výši za cenu 38,5 EUR za akcii. AMS uvedla, že nabídka společnosti Osram ocenila na 4,3 miliardy EUR, což je asi 34 miliard RMB.

V březnu letošního roku cena akcií AMS klesla pod cenu nových akcií společnosti Osram, což je poslední překážkou jejího plánu na získání společnosti Osram.

Podle agentury Reuters AMS vydala 190 milionů nových akcií společnostem UBS, HSBC a Bank of America Merrill Lynch, aby splatila půjčky OSRAM ve výši 4,4 miliardy EUR, s velikostí přibližně 1,75 miliardy švýcarských franků (1,7 miliardy EUR).

AMS poskytuje senzorům technologii rozpoznávání obličejů společnosti Apple a investuje značné prostředky do autonomní technologie vozidel. Přestože OSRAM čelí slabému automobilovému průmyslu a chladící ekonomice, má stále potenciál stát se dodavatelem internetu věcí a autonomních vozidel, což vyvolává zájem o nabídku na akvizici jinými společnostmi.

Pokud jde o navýšení kapitálu, mluvčí AMS uvedl, že financování přímo nesouviselo s akvizicí společnosti Osram a že společnost podnikla podobné kroky již dříve.