Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Ukončením výroby na nízké úrovni společnost Samsung investuje do vysoce přesné technologie v Číně

Ukončením výroby na nízké úrovni společnost Samsung investuje do vysoce přesné technologie v Číně

Na konci srpna jediná čínská továrna na počítače Samsung, Suzhou Samsung Electronics Computer Co., Ltd., oficiálně uzavře svoji výrobní linku.

Hlavní činností této továrny je zpracování a výroba low-end, jako je technologie povrchové montáže (SMT) a montážní linky, a export produktů do Evropy a Spojených států. Podle předchozích „Pokynů pro zaměstnance“ společnosti Suzhou Samsung Electronics Computer Co., Ltd., poté, co společnost Samsung uzavřela výrobní linku, zůstali zachováni pouze zaměstnanci oddělení výzkumu a vývoje.

Uzavření továrny neznamená, že Samsung opustí čínský trh nebo stáhne svůj dodavatelský řetězec z Číny. Podle výše uvedeného vysvětlení je tato úprava způsobena hlavně tvrdou konkurencí na trhu a její podíl na trhu produktů se zmenšuje. S cílem reagovat na situaci a změny na trhu upravilo ústředí společnosti Samsung svoji strategii vývoje tak, aby transformovala a upgradovala počítačový průmysl.

Zasvěcená osoba v oboru, která společnost Samsung dlouhodobě sleduje, uvedla, že když Suzhou zrychluje zavádění a modernizaci biofarmaceutik, umělé inteligence a dalších průmyslových odvětví, uvažuje se o továrnách založených na zařízeních, které představují low-end výrobu, mzdové náklady a náklady na pozemky. Obecným trendem je další úprava průmyslového rozložení.

To také znamená, že v budoucnu není vyloučeno, že společnost Samsung bude i nadále eliminovat továrny na zpracování a výrobu v Číně.

Zasvěcená osoba společnosti Samsung popřela nárok na stažení z Číny a uvedla, že od 90. let 20. století společnost Samsung investovala v Číně více než 40 miliard USD za 28 let, z čehož téměř 30 miliard USD bylo investováno do špičkových průmyslových odvětví a podíl investice do špičkových průmyslových odvětví se od roku 2012 zvýšila. Rychlý nárůst z 13% v roce 2019 na 72% v roce 2019 také plně ukazuje, že společnost Samsung je optimistická ohledně vyhlídek na čínském trhu a neustále se transformuje na špičkový výrobní průmysl to je v souladu s vládními pokyny.

Po uzavření závodu na montáž počítačů v Suzhou má Samsung stále více než 20 továren a 7 výzkumných a vývojových center v Suzhou, Xi'an, Tianjin a dalších místech v Číně.

Eliminujte v Číně low-end výrobu a trojskok

Veřejné informace ukazují, že tato továrna na výrobu počítačů v Suzhou Samsung, která se brzy uzavírá, byla založena před 18 lety v roce 2002 s celkovou investicí více než 33 milionů amerických dolarů. Byl to kdysi hvězdný zahraniční podnik představený v deltě řeky Yangtze.

Ale v loňském roce klesla výstupní hodnota továrny na výrobu počítačů v Suzhou pod hranici 1 miliardy dolarů, což je méně než čtvrtina roku 2012. Před tím společnost Samsung loni uzavřela továrnu na mobilní telefony v Huizhou v Kuang-tungu. V prosinci 2018 byla uzavřena společnost Tianjin Samsung Electronics Co., Ltd., která vyrábí mobilní telefony Samsung, což kdysi vyvolalo otázky ohledně investic společnosti Samsung v Číně.

Ve skutečnosti, skrz vývoj společnosti Samsung v Číně za posledních 28 let, můžeme jasně vidět nápady společnosti na vlastní transformaci a modernizaci v Číně: na jedné straně to zvýší eliminaci většiny starých průmyslových odvětví a výrobní kapacity; na druhé straně to urychlí současnou situaci v Číně. Požadovaná investice do špičkových průmyslových odvětví, jako jsou polovodiče, panely OLED a nové baterie pro energetické vozy.

Na počátku 90. let byl vstup Samsungu do Číny první fází vývoje Samsungu v Číně. Společnost Samsung investovala do továren ve východních pobřežních oblastech, jako jsou Dongguan, Huizhou a Tianjin. Počáteční investice byla převážně v intenzivním zpracovatelském a montážním průmyslu, přičemž základním pilířem byla low-end výroba. V té době společnost Samsung získala loajální skupinu spotřebitelů s výrobou domácích spotřebičů. V roce 1995 založila společnost Suzhou Samsung Electronics Co., Ltd., která postupně vyráběla mikrovlnné trouby, ledničky, pračky, klimatizace a další výrobky.

S neustálým prohlubováním čínských reforem a neustálým otevíráním čínského trhu vstoupilo podnikání společnosti Samsung v Číně do druhé fáze v roce 2000. V souladu s obecným trendem čínského ekonomického rozvoje se rozložení společnosti Samsung v Číně rozšířilo od nejranějšího oboru elektronických montáží k vývoji a výrobě základních komponent. Na druhou stranu společnost Samsung zahájila diverzifikovaný průzkum a rozložení. V roce 2000 začala Čína Samsung zakládat výzkumný ústav a v následujících letech postupně vstoupila do mnoha průmyslových odvětví, jako jsou finance, pojišťovnictví, hotelnictví a těžký průmysl.

Kolem roku 2012 vstoupil rozvoj pobřežních oblastí do nové fáze a začala domácí průmyslová modernizace. Některé společnosti financované ze zahraničí, včetně společnosti Samsung, začaly vstupovat do nového kola vývoje, eliminovaly zastaralé výrobní kapacity a postupně upravovaly a transformovaly low-endový montážní a zpracovatelský průmysl, který vstoupil do Číny na počátku 90. let, a obrátily se k investicím do špičková průmyslová odvětví, jako jsou polovodiče, panely OLED a baterie pro elektrická vozidla.

„To je užitečné pro snížení obchodních nákladů.“ Zasvěcený průmyslový sektor, který společnost Samsung dlouho pozoroval, uvedl, že příkladem je Suzhou v kontextu urychlení místního nasazení špičkových průmyslových odvětví, jako jsou biofarmaceutika a umělá inteligence, jako je například Suzhou Samsung Computer Factory Zpracování a výroba low-end průmyslová odvětví se nepřizpůsobila místnímu rozvoji a přesun výroby do oblastí s vhodnějšími náklady může poskytnout globálním spotřebitelům cenově dostupnější produkty.

Ke konci roku 2019 společnost Samsung investovala v Číně více než 40 miliard USD. Je to jedna z největších zahraničně investovaných společností v Číně. Má více než 20 výrobních závodů, 7 výzkumných a vývojových center a téměř 80 000 zaměstnanců. Až 72% z celkových investic společnosti Samsung v Číně je soustředěno do špičkových průmyslových odvětví s rozsahem téměř 30 miliard USD.

Upgrade investic v Číně: Urychlete uspořádání špičkových průmyslových odvětví

Na rozdíl od modelu „místního výzkumu a vývoje, čínské slévárny“ některých zahraničních společností dokončilo průmyslové rozvržení společnosti Samsung v Číně transformaci a modernizaci z průmyslových odvětví náročných na pracovní sílu na průmyslová odvětví náročná na práci a postupná akcelerace z jihovýchodního pobřeží na centrální, západní a vnitrozemské regiony Rozšíření a zrychlení investic do špičkových průmyslových odvětví, která Čína v současné době potřebuje, jako jsou polovodiče, panely OLED a nové baterie pro energetické vozy.

Vezměte si jako příklad polovodiče. V Xi'anu je Samsung jednou ze zahraničních společností, které během epidemie dosáhly plné produkce. Jako největší zahraniční investiční projekt v čínském elektronickém informačním průmyslu od reformy a otevření se projekt polovodičových paměťových čipů společnosti Samsung nezastavil během letošního jara. První fáze projektu vypršela podle plánu a první fáze druhé fáze byla také úspěšně vydána 10. března. Během epidemie je první fáze druhé fáze projektu polovodičových paměťových čipů společnosti Samsung v období ladění zařízení. Aby byl zajištěn hladký průběh projektu, společnost Samsung pronajala lety za účelem vyzvednutí více než 1 000 slavných Korejců za pomoci vlád na všech úrovních, včetně provincie Shaanxi a města Xi'an. Technický personál se vrátil do Xi'anu. Po otevření „Express Channel“ mezi Čínou a Jižní Koreou, na konci srpna, společnost Samsung uspořádala celkem 16 charterových letů k přepravě více než 4 000 korejských techniků do Xi'an, Suzhou, Tianjin, Dongguan a dalších společností v dávkách.

Rozumí se, že tito korejští zaměstnanci jsou inženýři ladící zařízení a pracovníci technické podpory pro více projektů, jako jsou polovodiče, napájecí baterie a výrobní linky displejů. Pokud nemohou být inženýři ve službě a nelze udržovat špičkové vybavení, ovlivní to plán výroby a další výrobní kapacitu. zvýšit rychlost.

„Špičkové technické talenty společnosti Samsung přišly do Číny prostřednictvím charterových letů, aby poskytly důležitou podporu pro konstrukci projektů v souvislosti s obnovením prací a výroby v celé zemi. To také z jednoho aspektu dokazuje, že společnost Samsung nejenže významně investuje na čínském trhu, ale také má vysokou úroveň investic v tomto odvětví. “ Řekl zdroj společnosti Samsung.

V současné době činil objem dovozu a vývozu společnosti Samsung Xi'an Semiconductor Factory v prvním čtvrtletí 27,867 miliardy juanů, což představuje nárůst o 45% oproti stejnému období loňského roku. Osada společnosti Samsung v Xi'anu spustila „efekt magnetického pole“. Kolem továrny Samsung Xi’an Semiconductor Factory v high-tech zóně Xi’an založila továrny jedna po druhé řada domácích i zahraničních podpůrných společností, včetně japonského Sumitomo a ECCOM Microelectronics. Shromažďují se zde stovky miliard průmyslových klastrů pro balení, testování a systémové aplikace a efekt shlukování se stále rozšiřuje. V Suzhou vyrobil Samsung Suzhou Semiconductor Project v prvním čtvrtletí 1,061 miliardy čipů a tržby se meziročně zvýšily o 34%.

Nejen polovodiče, investice společnosti Samsung do projektů lithiových baterií v Xi'anu a výrobní linka OLED displejů investovaná do Tianjinu jsou také příklady nárůstu čínské společnosti Samsung v oblasti špičkové výroby.

Z jedné z hlavních zámořských výrobních základen společnosti Samsung - Tianjin, ačkoliv byla upravena výrobní linka mobilních telefonů Tianjin, zároveň přední světová továrna na automobilové MLCC (vícevrstvý keramický kondenzátor), OLED displej a Nové investice do špičkových výrobních projektů výrobní linky na výrobu baterií dosáhly 2,4 miliardy USD.

Čínský zpracovatelský průmysl směřuje ke střednímu a vysokému konci průmyslového řetězce. Podniky financované ze zahraničí zastoupené společností Samsung v Číně nevyhnutelně projdou transformací a změnami. To není jen nevyhnutelná poptávka po rozvoji samotných podniků, ale také povinný kurz, který podnikům poskytuje země a doba.