Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Průkopník a leader v oblasti umělé inteligence a počítačového vidění! CEVA získává čtyři první místa

Průkopník a leader v oblasti umělé inteligence a počítačového vidění! CEVA získává čtyři první místa

22. listopadu, na výročním zasedání čínského designového průmyslu v roce 2019, přednesl manažer technické podpory CEVA Zhang Wei přednášku na téma „Vedení od technologie k produktu-AI k rozvoji vývoje kamerového vybavení“.

Zhang Wei uvedl, že CEVA je průkopníkem v oblasti umělé inteligence a počítačového vidění a také vůdcem, který dosahuje prvních čtyř. V roce 2011 společnost uvedla na trh obrazový a vizuální procesor a vybavila jej bohatou softwarovou knihovnou. V roce 2015 vyšlo softwarové rozhraní pro počítačové vidění DSP CEVA-XM6 a CDNN; v roce 2018 byla spuštěna architektura procesorů AI první generace; v roce 2019 Architektura procesorů AI druhé generace NeuPro-S.

Dnešní aplikace počítačového vidění AI jsou všude, včetně autonomních vozidel, chytrých telefonů, sledovacích kamer, spotřebitelských kamer, AR / VR, robotiky a průmyslových aplikací.

Podle Zhang Wei je NeuPro-S jednou z dobrých možností pro počítačové vidění AI. NeuPro-S rozděluje, detekuje a klasifikuje neuronové sítě ve videu a obrazech na okrajových zařízeních, což výrazně zvyšuje výkon systému. Ve srovnání s první generací AI procesorů CEVA, NeuPro-S zlepšuje výkon v průměru o 50%. Šířka pásma a spotřeba energie jsou sníženy o 40%, respektive 30%. Řada NeuPro-S zahrnuje NPS1000, NPS2000 a NPS4000, což jsou předkonfigurované procesory s 1000, 2000 a 4000 8bitovými MAC na cyklus, aby vyhovovaly potřebám různých aplikačních scénářů.

Stojí za zmínku, že kromě zpracování AI v reálném čase může plně programovatelná vizualizace CEVA-XM6 vision DSP integrovaná do architektury NeuPro-S současně zpracovávat obrazy, počítačové vidění a obecná pracovní zatížení DSP. Zhang Wei zdůraznil, že to umožňuje zákazníkům a vývojářům algoritmů využívat bohatou knihovnu obrazových a vizuálních softwarů CEVA, včetně sady pro vývoj softwaru CEVA-SLAM pro 3D mapování, softwaru CEVA-CV a CEVA-VX pro vývoj počítačových vizí. Knihovna, širokoúhlá softwarová sada obrazů (včetně technologie de-deformace, spojování videa a technologie fúzních senzorů obrazových dat).

Ve spojení s vydáním NeuPro-S CEVA také uvedla na trh první technologii kompilátoru hlubokých neuronových sítí CDNN-Invite API, která optimalizuje firmware inferencí neuronových sítí pro podporu heterogenního kolaborativního zpracování jádra NeuPro-S a vlastního neuronového síťového motoru prostřednictvím sjednoceného rozhraní. .

Zhang Wei poukázal na to, že NeuPro-S je spolu s rozhraním CDNN-Invite API ideální volbou pro jakékoli zařízení založené na vizích, které vyžaduje zpracování na hraně umělé inteligence.