Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Qualcomm uvádí na trh nejpokročilejší mobilní platformu 5G na světě

Qualcomm uvádí na trh nejpokročilejší mobilní platformu 5G na světě

4. prosince 2019 dceřiná společnost Qualcomm Qualcomm Technologies, Inc. oznámila spuštění mobilní platformy Qualcomm Snapdragon 865. Kombinací nejpokročilejší mobilní platformy na světě s nejmodernějším 5G modemem a systémem RF na světě bude tato platforma poskytovat bezkonkurenční konektivitu a výkon pro příští generaci vlajkových terminálů.

Díky špičkovému modemu Qualcomm Snapdragon X55 5G a vysokofrekvenčnímu systému může Snapdragon 865 poskytovat špičkové rychlosti až 7,5 Gbps, což nejenže překročí rychlosti, které poskytuje většina kabelových připojení, ale také změní mobilní zážitek. Přední stroj umělé inteligence páté generace Qualcomm, AI Engine a nový senzor Qualcomm Sensor Hub jsou navrženy tak, aby přinášely chytřejší a přizpůsobenější zážitek než předchozí platformy. Díky extrémně rychlému zpracování gigapixelů podporovaným ISP Qualcomm Spectra 480 až 2 gigapixely za sekundu, Snapdragon 865 poskytuje nové funkce pro fotografování a video z mobilních terminálů. Nové Qualcomm Snapdragon Elite Gaming navíc podporuje řadu nových funkcí určených pro zážitek na úrovni hry a extrémně realistický grafický výkon, což umožňuje hráčům zahájit nejvyšší úroveň herní soutěže na terminálech Snapdragon. Výkonný procesor a GPU poskytují vynikající možnosti zpracování pro příští generaci vlajkových terminálů. Výkon nové generace Qualcomm Kryo 585 CPU je až 25% a celkový výkon nové GPU Qualcomm Adreno ™ 650 je o 25% vyšší než předchozí generace platformy. S podporou Snapdragon 865 si mohou uživatelé užít hraní her, fotografování, více úkolů a bezdrátové připojení jako nikdy předtím.

Alex Katouzian, senior viceprezident a generální ředitel mobilního podnikání v Qualcomm Technologies, Inc., uvedl: „Nejpokročilejší 5G konektivita a funkce na světě poskytované Snapdragonem 865 stanovily nový standard pro mobilní terminály. Integruje Qualcomm více než 30 let vedení a inovace v bezdrátové komunikaci. “

Mezi pokročilé funkce zařízení Snapdragon 865 patří:

• Nejpokročilejší mobilní platforma na světě 5G: Snapdragon 865 je zdaleka nejpokročilejší mobilní platforma 5G. Jeho modem a vysokofrekvenční systém Snapdragon X55 5G je první komerčně dostupné řešení 5G mezi modemem a anténou, které je navrženo tak, aby poskytovalo konzistentní, vysokorychlostní připojení podporující špičkové rychlosti až 7,5 Gbp. Tento kompletní modem a RF systém podporuje mnoho pokročilých technologií, včetně Qualcomm 5G PowerSave, Qualcomm Smart Transmit Technology, Qualcomm Broadband Envelope Tracking Technology a Qualcomm Signal Boost pro podporu širšího pokrytí sítě, rychlejšího přenosu dat a celodenní výdrže baterie. Globální řešení 5G podporuje všechny klíčové oblasti a hlavní kmitočtová pásma, včetně milimetrových vln a pásem TDD a FDD pod 6 GHz. Kromě toho také podporuje nezávislé (NSA) a nezávislé (SA) síťové režimy, dynamické sdílení spektra (DSS), globální 5G roaming a podporuje více SIM karet. Kromě konektivity 5G, Snapdragon 865 předefinuje výkon Wi-Fi 6 a zvukový zážitek Bluetooth s mobilním subsystémem Qualcomm FastConnect 6800. Velký počet inovací funkcí Wi-Fi 6 může uživatelům pomoci plně využít vysoké rychlosti (téměř 1,8 Gbps) a nízké latence, a to i v přetíženém síťovém prostředí, kde mnoho terminálů soutěží o síťové zdroje. FastConnect 6800 je také jedním z prvních produktů, který získal certifikaci Wi-Fi Alliance Wi-Fi CERTIFIED 6. Kromě podpory aptX Adaptive a Qualcomm TrueWireless Stereo Plus, nový Qualcomm aptX Voice představený produktem Snapdragon 865 z něj činí první mobilní platformu podporující bezdrátové připojení Bluetooth Super Wide Band (SWB-Super Wide Band), což přináší nejen zcela nové úroveň čistého zvuku také poskytuje nižší latenci, delší životnost baterie a vyšší stabilitu propojení bezdrátových sluchátek a uší.

• Qualcomm AI Engine páté generace: Vynikající výkon podporovaný novým Qualcomm AI Engine páté generace a novým softwarovým nástrojem AI pomůže vytvořit nejnovější úroveň zážitků z natáčení, zvuku a hraní her. Pátá generace AI Engine může dosáhnout až 15 bilionů operací za sekundu (15 TOPS) a výkon AI je dvakrát vyšší než u předchozí generace platformy. Nově upgradovaný tenzorový akcelerátor Qualcomm Hexagon ™ je jádrem motoru Qualcomm AI. Jeho výkon TOPS je čtyřikrát vyšší než u předchozí generace tenzorového urychlovače, zatímco energetická účinnost 2 se zvyšuje o 35%. Může poskytovat podporu pro překlady v reálném čase založené na umělé inteligenci, to znamená, že mobilní telefon dokáže převádět hlas uživatele do textu cizího jazyka a hlasu v reálném čase. Kromě Qualcomm AI Engine, nový Qualcomm Sensor Hub umožňuje terminálu snímat okolní prostředí s extrémně nízkou spotřebou energie. Vysoce přesná detekce hlasu zajišťuje, že oblíbený hlasový asistent dokáže jasně a přesně přijímat uživatelské pokyny, a vylepšené senzory vždy zapnuté a inteligentní rozpoznávání hlasu dále zvyšují AI na zcela novou úroveň. Nejen to, že nástroje Qualcomm® Neural Processing SDK, Hexagon NN Direct a Qualcomm® AI Model Enhancer byly také upgradovány, aby podporovaly vývojáře při vytváření rychlejších a chytřejších aplikací s extrémně vysokou mírou svobody a flexibility.

• Vysokorychlostní poskytovatel internetových služeb (Billion-pixel-high-speed ISP): Poskytovatel internetových služeb Snapdragon 865 má úžasnou rychlost zpracování až 2 miliardy pixelů za sekundu a podporuje nové funkce a funkce fotografování. Uživatelé mohou natáčet 4K HDR videa s 1 miliardou barev, 8K videa nebo pořizovat fotografie až do 200 milionů pixelů. Díky neomezenému časovému snímání videa s vysokým rozlišením 960 fps * s vysokým rozlišením mohou uživatelé také plně využít rychlosti zpracování gigapixelů k natáčení zpomalených videí a zachytit každou milisekundu detailů. Snapdragon 865 je zároveň prvním, kdo implementoval funkce natáčení videa Dolby Vision na mobilní platformě, a podporuje vytváření úžasných videí HDR, které lze použít na velkých obrazovkách. Nejen to, že díky společné podpoře vysokorychlostního ISP s miliardou pixelů a Qualcomm AI Engine páté generace dokáže terminál rychle a inteligentně rozpoznávat pozadí, portréty a objekty, aby mohl pořizovat skutečně přizpůsobené fotografie podle různých případy užití.

• Herní zážitek na konečné herní úrovni: S využitím nejvyšší grafické kvality podporované novou generací Snapdragon Elite Gaming, Snapdragon 865 poprvé otevírá nové funkce na nejvyšší úrovni v mobilních terminálech a poskytuje super hladký herní zážitek. Snapdragon 865 je první mobilní platformou podporující Desktop Forward Rendering na platformě Android. Tato funkce podporuje vývojáře her, aby představili světelné zdroje na úrovni hry a následné zpracování a vytvořili tak novou úroveň realistického zážitku z mobilního hraní. . Poté, co výrobci OEM poskytnou aktualizovatelné ovladače GPU Adreno, Snapdragon 865 podporuje uživatele, aby si stáhli ovladače přímo z obchodu s aplikacemi poprvé na mobilních terminálech. Pro hráče mohou ovládat aktualizace grafického ovladače a nastavení GPU, aby umožnili hlavovým hrám dosáhnout špičkového výkonu. Snapdragon 865 také poprvé podporuje obnovovací frekvenci 144 Hz na mobilních terminálech a poskytuje kvalitnější displej a vizuální věrnost pro mobilní HDR hry; Hra Color Plus používá více podrobností a vyšší barvy Mapování sytosti a lokálního tónu zlepšilo kvalitu hry. V současné době modul Snapdragon Game Performance Engine podporuje optimalizaci milisekundy orientovanou na hru. Jeho přizpůsobivé a předvídatelné ladění v reálném čase může pomoci dosáhnout trvalého a stabilního vysoce výkonného herního zážitku po delší dobu. Nový GPU Adreno 650 podporuje nové funkce vkládání hardwaru, jako je Adreno HDR Fast Blend. Tato funkce může v některých operacích optimalizovat až 2x optimalizací silně smíšených herních scén běžně používaných ve složitých částicových systémech a vykreslování. Zlepšení výkonu.

Očekává se, že terminály podporující technologii Snapdragon budou k dispozici v prvním čtvrtletí roku 2020