Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Místopředseda společnosti Samsung Electronics: Trh paměťových čipů začíná vykazovat známky zotavení

Místopředseda společnosti Samsung Electronics: Trh paměťových čipů začíná vykazovat známky zotavení

Podle zpráv ze zahraničních médií Kim Ki-nam, místopředseda jihokorejského gigantu Samsung Electronics, uvedl v úterý, že trh s paměťovými čipy začíná vykazovat známky zlepšení, díky čemuž společnost Samsung Electronics musí pečlivě zvážit začátek svého druhého - továrna na čtvrtinové paměti v Pyeongtaeku, čas Gyeonggi.

Viceprezident společnosti Samsung Electronics řekl médiím na veletrhu CES v Las Vegas: „Existují náznaky, že se trh zotavuje. Stále je však těžké předvídat, jak moc se trh zotaví a jaké faktory bude obtížné předvídat. "

Druhá továrna na výrobu paměťových čipů společnosti Samsung se chystá dokončit a její plocha odpovídá 400 fotbalovým hřištím. Zahájení výroby je plánováno na letošní rok. Zpráva zveřejněná Asijským finančním institutem uvedla, že ceny čipů se pravděpodobně v prvním čtvrtletí letošního roku stabilizují a ve druhém čtvrtletí se zotaví.

Kim řekl, že Samsung by se brzy mohl rozhodnout, kdy založí svou druhou továrnu na paměťové čipy v Pyeongtaeku na základě tržních trendů. "Budeme se rozhodovat na základě měnících se tržních podmínek a našich (obchodních) opatření," řekl. „Pokud jde o to, zda tato rostlina bude hromadně vyrábět pokročilé čipy NAND, Kim řekl:„ Závisí to také na tržních podmínkách. "

Předběžná finanční zpráva společnosti zveřejněná ve středu ukázala, že se očekává, že v polovině letošního roku dojde k oživení polovodičových obchodů společnosti Samsung, což znamená konec loňského klesajícího trendu.

Společnost Samsung dnes dříve oznámila, že společnost ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019 získala 59 trilionů wonů (přibližně 50,2 miliard dolarů) a dosáhl provozního zisku 7,1 bilionů dolarů.

V důsledku poklesu poptávky po čipech klesly tržby a provozní zisk společnosti o 0,46%, resp. O 34,26%.

Za celý rok 2019 klesl provozní zisk společnosti meziročně o 52,95% na 27,71 bilionu wonů; tržby meziročně klesly o 5,85% na 22 952 milionů vyhráných. Jedná se o nejnižší provozní zisk společnosti od roku 2015 a nejnižší od roku 2016.

Pozorovatelé trhu uvedli, že se očekává, že slabina na trhu s čipy se zmírní již v prvním čtvrtletí letošního roku, a zdůraznili, že zpráva o výnosech společnosti Samsung ve čtvrtém čtvrtletí mírně překročila očekávání trhu.

Polovodičový průmysl nyní vykazuje známky zotavení. Současně se díky zavedení služeb 5G a skládacích obrazovek zvýšila poptávka po smartphonech. Někteří analytici předpovídají, že provozní zisk společnosti Samsung se letos může zvýšit až o 40%.