Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Tržby společnosti Samsung Q2 klesly o 5,6% na 44,5 miliardy USD, vývoj procesů 4nm

Tržby společnosti Samsung Q2 klesly o 5,6% na 44,5 miliardy USD, vývoj procesů 4nm

Společnost Samsung Electronics oznámila 30. druhé čtvrtletí roku 2020 příjmy, tržby klesly o 5,6% na 52,97 bilionů wonů (přibližně 44,5 miliard USD), provozní zisk se zvýšil o 23,5% na 8,15 bilionů wonů; čistý zisk připadající akcionářům mateřské společnosti byl 5,49 bilionu wonů, což je nárůst o 8,4% ve stejném období loňského roku.

Společnost Samsung Electronics oznámila svou zprávu o výnosech ve druhém čtvrtletí v době, kdy pandemie COVID-19 vážně zasáhla globální ekonomiku, což způsobilo, že se vývoz Jižní Koreje propadl, a poprvé za 17 let upadla do hospodářské recese. Vzdálená kancelář a online vzdělávání však zvýšily poptávku DRAM. Samsung Semiconductor Divize přispěla největším procentem provozního zisku ve druhém čtvrtletí.

Finanční zpráva ukazuje, že prodej polovodičového oddělení ve druhém čtvrtletí dosáhl 18,23 bilionu korun a provozní zisk 5,43 bilionů wonů, což představuje 66,6% celkového provozního zisku.

Kromě toho agentura Yonhap News Agency také zdůraznila, že 4nm proces první generace společnosti Samsung Electronics je ve sériové výrobě a proces druhé generace je ve vývoji.