Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Samsung a SK Hynix budou těžit z 5G komerčních

Samsung a SK Hynix budou těžit z 5G komerčních

  Podle businesskorea, jihokorejský výzkumný ústav uvedl, že korejský polovodičový průmysl nyní vstoupil do poklesu, a komercializace 5G telecom může být zlomovým bodem pro korejský polovodičový průmysl.


Mezinárodní obchodní institut (IIT) předpovídá, že korejští výrobci čipů budou mít prospěch z rostoucí poptávky po paměťových čipech z komercializace 5G, protože pevně ovládají trh s polovodiči a čínští výrobci čipů se stále potýkají.

IIT, přidružená k Korea International Trade Association (KITA), uvedla, že navzdory nedávnému poklesu vývozu má korejský skladovací polovodičový průmysl stále silnou konkurenční výhodu. V roce 2018 se korejský polovodičový průmysl podílel na celosvětovém trhu s pamětí 63,7%.

Odborníci předpovídají, že Samsung Electronics a SK Hynix budou mít dobrou perspektivu na trhu, když budou investice 5G plně spuštěny.

Problém spočívá v non-paměťovém poli. Ve slévárenském průmyslu se podíl na Jižní Koreji zvýšil ze čtvrtého místa v roce 2017 na druhé místo v roce 2018, ale v oblasti bez továrny (design) zaostává Jižní Korea za Čínou. V roce 2016 dosáhl celkový počet bezohledných firem v Koreji 150, což představuje přibližně 10% Číny. SK hynix staví fab ve Wuxi v Číně, protože v Číně existuje mnoho společností zabývajících se designem IC.

Kvůli vzestupu umělé inteligence (AI), autonomní jízdě a internetu věcí (IoT) může poptávka po nových čipových vzorech dramaticky vzrůst, což může být negativní faktor pro korejský polovodičový průmysl. Zejména pro korejské výrobce čipů to může být ještě bolestivější, protože se mohou objevit příležitosti v průmyslových odvětvích, jako jsou automobilové AP, které ještě nikdo nezachytil.