Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Společnost Samsung omezuje výrobu LCD a zaměřuje se na displeje QD-OLED

Společnost Samsung omezuje výrobu LCD a zaměřuje se na displeje QD-OLED

20. srpna Zprávy Společnost Samsung je po dlouhou dobu jedním z předních výrobců displejů a její nejnovější inovací bude panel OLED (QD-OLED) s kvantovou tečkou. Společnost již pro své televizory používala technologii Quantum Dot (QD) a panely OLED se staly základem mobilní divize více než deset let. Nyní je cílem společnosti Samsung spojit výhody obou zobrazovacích technologií do jednoho zobrazovacího řešení.

Nová zpráva společnosti Korea Herald uvedla, že společnost Samsung začala omezovat výrobní linku LCD ve své jihokorejské továrně, a to zejména kvůli nižší ziskovosti a poptávce. To také umožní přidělit více zdrojů pro nové obrazovky QD-OLED. Li Dongxun, generální ředitel společnosti Samsung Display, potvrdil, že se společnost brzy připraví na uvedení svého prvního panelu QD-OLED, ale neposkytla žádné podrobnosti o tom, kdy nebo jaké zařízení bude debutováno.

Kvantové tečky jsou v podstatě hybridem mezi tradičními LCD a OLED displeji. Místo použití podsvícení LED používají samostatně osvětlenou modrou LED, která přeměňuje světlo na červenou a zelenou a spotřebovává méně energie v procesu. Panely QD-OLED budou používat modré OLED pixely a LED kvantové tečky pro větší účinnost a přesnost barev.

Podle průmyslových analytiků plánuje společnost Samsung investovat 10 bilionů wonů (8,3 miliardy amerických dolarů) do produkce QD-OLED, prvním produktem bude špičková televize.