Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Společnost Samsung rozšiřuje dodavatele čipů Micro LED

Společnost Samsung rozšiřuje dodavatele čipů Micro LED

YOFC 12. března, společnost Samsung Electronics přidala společnost Epistar Taiwan Taiwan jako dodavatel čipů MicroLED, které budou použity v její televizní řadě MicroLED. Rozšiřováním dodavatelského řetězce MicroLED se může největší světový televizní výrobce připravovat na uvedení MicroLED TV zákazníkům tento rok v lednu na CES.

Společnost Samsung zdůraznila, že její MicroLED je displej založený na modulech bez rámečku, velikosti, poměru stran nebo rozlišení. Technologie výroby displeje MicroLED od společnosti Samsung Electronics se zaměřuje na masivní technologie přenosu a oprav, což je hlavní výzva pro komercializaci MicroLED. Společnost Samsung také zvažuje použití technologie laserového přenosu ke zlepšení procesu přenosu.

Jako technologie samostatného osvětlení má MicroLED řadu výhod ve srovnání se současnou televizní technologií, včetně vysokého jasu a širokého barevného gamutového pokrytí QLED a hlubokého černého a živého kontrastu OLED a nedochází k vypalování riziko. Navíc, nízká spotřeba energie a modulární konstrukce jsou speciální výhody MicroLED.

Výroba MicroLED TV je však velmi obtížná a nákladná a jeho cena bude daleko převyšovat rozsah běžných spotřebitelů, což je také důležitý důvod, který brání tomu, aby se stala běžnou zobrazovací technologií. S diverzifikací dodavatelského řetězce dílů se však náklady budou postupně snižovat se zvyšováním výrobní kapacity a zlepšováním technologické úrovně. Přírůstek společnosti Epistar výrazně posílí řadu produktů MicroLED TV s rozměry 75, 88, 93 a 110 palců.

Vývoj technologie MicroLED od společnosti Samsung pravděpodobně stimuluje výrobce displejů. Většina zobrazovacích společností v současné době používá technologii MiniLED kolem 100 μm, přičemž se zaměřuje na produkty o rozměrech více než 120 palců. Na televizním trhu, kde LCD a OLED představují velkou část, je nepravděpodobné, že v krátké době porostou produkty MicroLED. Odvětví však očekává, že jelikož společnost Samsung aktivně propaguje produkty MicroLED, bude se více společností snažit vyvíjet související technologie.

Dříve byli dodavateli MicroLED od společnosti Samsung tchajwanský PlayNitride a čínská Sanan Optoelektronika.