Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Technologie Seagate: Prognóza trendů v oblasti úložiště v roce 2020

Technologie Seagate: Prognóza trendů v oblasti úložiště v roce 2020

Vědeckotechnická rada Daily informovala o 20., že nedávno, Jason M. Feist, technický odborník v Office of Technology Chief Technology Officer společnosti Seagate Technology, vydal v roce 2020 prognózu šesti trendů v oblasti úložiště, včetně médií, architektury , síť a energie.

Podle Jasona M. Feista, vývoj technologií IoT, AI, 5G a edge technologií vedl k explozivnímu růstu dat, který přinesl více příležitostí k zachycení hodnoty vznikajícího podnikání založeného na údajích. Zde je šest hlavních trendů, které shrnul o odvětví ukládání dat v roce 2020:

1. Různá mediální zařízení budou i nadále vyhovovat rostoucím potřebám ukládání dat. Tuto potřebu splňují pevné disky i flash paměti. HDD, které poskytují skutečná data, jsou pro oceán dat zásadní. Flash paměť se používá k vyhledání nebo indexování dat v databázi. Pokračující růst aplikací a souvisejících služeb znamená, že počet obou typů úložišť poroste.

Ve veřejném cloudu bude nasazeno velkokapacitní paměťové zařízení 2,20 TB. Vzhledem k neustálému přechodu na cloudové aplikace a z toho plynoucím příležitostem je úložná kapacita pevných disků téměř obnovována a vylepšována. Software Defined Everything (SDx) umožňuje týmům IT rozšiřovat své podnikání nákladově nejefektivnějším způsobem a stále více podniků přechází z modelu klient / server do světa mobilů / cloudů. Získávání dat na koncových zařízeních (telefony, tablety, zařízení internetu věcí atd.) Způsobilo migraci velkého množství dat do jádra. Když uživatelé komunikují na terminálu, je spuštěno velké množství různých aplikací. Jednoduché úkoly, jako je sledování výdajů na služební cesty, bývaly prováděny v tabulce, ale nyní je lze zpracovat pomocí aplikace na mobilním telefonu a získat tak účtenku; tato data jsou uložena v cloudu.

3. Technologické společnosti budou pokračovat v hodnocení a zlepšování otevřené architektury. Otevřená architektura sdružuje různé zdroje, vývojáře, otevřené sítě, kombinované úložiště a výpočetní řešení. Architektura podporuje DevOps pro kontinuální integraci a vývoj softwaru. Ve srovnání s uzavřenou architekturou poskytuje DevOps lepší kontrolu a viditelnost pro všechny, odstraňuje překážky a umožňuje snadnou spolupráci různých úkolů. Pokud jde o software a vybavení, spoléhá se na talentované vývojáře, kteří jsou flexibilní a nákladově efektivní.

Protože otevřený hardware a instrukční sady mohou optimalizovat náklady a spotřebu energie u okrajových zařízení, zůstává poptávka silná. Příkladem je Risc-V. Jedná se o otevřenou sadu instrukcí pro elektronické výrobky, která se zaměřuje na nízké náklady, nízkou spotřebu energie a zabezpečení, a umožňuje společnostem rychlejší používání a vývoj elektronických architektur prostřednictvím sdíleného modelu. Zavádění otevřeného softwaru bude i nadále aplikováno na správu úložiště. Mnoho projektů, jako jsou OCP (Open Compute Project) a CEPH, spolupracují na požadavcích a softwarových ekosystémech, aby optimalizovaly rozmístění a efektivitu úložiště, čímž zavádějí výkon veřejných cloudů do prostředí s otevřeným zdrojovým kódem. Pro uživatele k použití.

4. Tok dat mezi terminálem, hranou, hybridním cloudem, soukromým cloudem a veřejným cloudem. Zabezpečení a ochrana dat jsou důležitější než kdy jindy. Jak se pohyb dat zvyšuje, znamená to, že je zranitelný, a proto vyžaduje větší ochranu. V cloudovém prostředí se aplikace a data neustále pohybují. To vyžaduje přísné dodržování příslušných zásad, zajištění implementace zabezpečení zařízení, a tím i řízení přístupu k samotnému zařízení. Navíc, protože hybridní cloud se připojuje k okrajovým, koncovým a IoT ekosystémům, data musí být uložena v blízkosti každého zařízení, protože síťové náklady na přesun velkých datových souborů jsou velmi vysoké.

Proto bude úložný průmysl pokračovat ve vývoji bezpečného přenosového zařízení, které nahradí drahý a omezený přenos v síti a bude i nadále optimalizovat strojové učení, porovnávat výpočetní zařízení s úložištěm na hraně a provádět inteligentní zařízení a rozhodovat. U samotného zařízení bude zabezpečení nadále zvyšováno šifrováním v klidu.

5. Pokračujte v optimalizaci konektivity prostřednictvím inovací a spolupráce. V průmyslu ukládání dat zvyšuje konektivita vyšší šířku pásma, což znamená, že budeme i nadále sledovat inovace v oblasti sekvencování dat (včetně mechanických pevných disků a flash paměti). Třídění datových vzorců může zlepšit efektivitu zdrojů a nasycení všech bodů připojení, takže kolem ekosystému NVMe bylo provedeno mnoho inovací.

Od mědi, vlákna po bezdrátové připojení, latence a typ sítě ovlivňují připojení. Ačkoli měděné kabely mohou mít výhody ve venkovských oblastech, optická vlákna mohou poskytovat rychlejší rychlosti s menší ztrátou signálu. S rostoucí popularitou bezdrátových sítí se úspory nákladů staly nejvyšší prioritou, ale infrastruktura stále zaostává za aplikací technologie. Technologie 5G přinesla podnikům rychlejší možnosti připojení, což zase zvyšuje množství vyměňovaných a vytvářených dat každý den.

6. Zlepšená energetická účinnost znamená použití pouze potřebných zdrojů. Zaprvé, kombinace zařízení ovlivní náklady na energii. Za druhé, typ zařízení má také dopad na energii. V příštím roce budeme v těchto dvou oblastech pokračovat v inovacích. Ve světě úložiště definovaného softwarem je trendem sdružování více zdrojů a jejich agregace do kontejnerového modelu nasazení aplikací. Protože kontejnery nám umožňují vyvíjet software a používat pouze zdroje, které potřebujeme, můžeme snížit náklady a zvýšit energetickou účinnost. Odvětví úložišť také vyvinulo několik nových typů zařízení, které poskytují více zdrojů pro takové kontejnery, aby je optimalizovaly tak, aby poskytovaly více dat pro rok 2020 ve stejném měřítku datového centra jako služba 2019.