Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Jižní Korea přidává 6,5 miliardy dolarů na financování výzkumu, aby snížila závislost na japonském dovozu

Jižní Korea přidává 6,5 miliardy dolarů na financování výzkumu, aby snížila závislost na japonském dovozu

Podle agentury Reuters Jižní Korea v pondělí oznámila, že plánuje investovat přibližně 7,8 bilionu dolarů (6,88 miliard USD) do výzkumu a vývoje v následujících sedmi letech na podporu místní výroby materiálů a zařízení, čímž se sníží její závislost na japonském dovozu.

Japonsko minulý pátek odstranilo Jižní Koreu z „bílého seznamu“ obchodních preferencí. Jihokorejský prezident Wen Zaiqi uspořádal na 2. schůzce nouzové zasedání kabinetu a kritizoval krok Japonska: „Japonské odmítnutí diplomatického úsilí o vyřešení problému je velmi bezohledný akt, který situaci ještě více prohloubil.“ Řekl: "Hluboká lítost." Poukázal také na to, že v říjnu loňského roku povinná pracovní žaloba za druhé světové války u jihokorejského Nejvyššího soudu rozhodla, že japonské společnosti musí kompenzovat, a opatření, která dnes Japonsko přijalo, jsou „jasnou hospodářskou odvetou“.

V červenci tohoto roku zpřísnilo Japonsko kontrolu vývozu několika surovin potřebných k výrobě třísek v Jižní Koreji. Tento krok v Japonsku může narušit globální polovodičový dodavatelský řetězec technologických gigantů, jako jsou Apple a Huawei.

Jižní Korea plánuje zvýšit úroveň „soběstačnosti“ 100 klíčových komponentů, materiálů a zařízení, aby stabilizovala dodávky na dalších pět let. Tyto klíčové komponenty, materiály a zařízení se používají k výrobě čipů, displejů, baterií, automobilů a dalších produktů.

Jihokorejská vláda ve svém prohlášení uvedla, že cílem plánu je „vyřešit strukturální slabost v korejském průmyslu materiálů, komponentů a zařízení. Tyto nedostatky spočívají v tom, že tato odvětví jsou silně závislá na konkrétních zemích. "

V tomto 51stránkovém prohlášení Jižní Korea rovněž navrhla řadu opatření na posílení domácí nabídky, včetně financování zámořských akvizic více než 2,5 bilionu wonů.