Hello Guest

Sign In / Register

Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
domů > Zprávy > TSMC pošle tisíce inženýrů do americké továrny na oplatky

TSMC pošle tisíce inženýrů do americké továrny na oplatky


Začátkem listopadu poslala TSMC 300 zaměstnanců na charterové lety do Spojených států. V příštích několika měsících bude do Spojených států přinese další šest charterových letů, přičemž celkem přinese více než 1000 inženýrů a jejich rodin.

Podle Business Week, tchajwanské mediální zprávy, inženýři zaslaní TSMC do Spojených států nejsou jen hlavní silou továrny na arizonskou oplatku společnosti, ale také klíčovým talentem pro oživení polovodičového průmyslu ve Spojených státech.

Uvádí se, že továrna Arizona Wafer TSMC bude na začátku prosince obřad „první přemístění stroje“. Podle Market News pozve TSMC amerického prezidenta Bidena, aby se zúčastnil. TSMC to nepotvrdila, ale uvedla, že v prosinci plánovala pozvat hosty, včetně zákazníků, dodavatelů, akademických pracovníků a zástupců vlády, aby oslavili důležitý milník první dávky strojního zařízení a vybavení přicházejícího do továrny.

TSMC poukázala na to, že při příchodu strojů a vybavení byla závod částečně dokončen. Dále bude připraven přesunout se do první dávky špičkového vybavení pro výrobu polovodičů; Výstavba závodu na Arizoně 5nm začala asi před 18 měsíci a očekává se, že výstavba výstavby zahájí hromadnou výrobu v roce 2024 s měsíční kapacitou 20000 kusů.

Toto „vypořádání“ TSMC také přineslo do místní oblasti významné výhody. Rada pro hospodářský rozvoj Phoenixu (GPEC) odhaduje, že továrna vytvoří téměř 4300 přímých a nepřímých pracovních míst za 10 let, což odpovídá nárůstu o 20% v počtu polovodičových pracovních míst v regionu. Zároveň cena místního bydlení také „stoupala s přílivem“. Podle průzkumu se střední cena bydlení ve Phoenixu zvýšila z 290000 dolarů v roce 2020 na téměř 450000 dolarů v říjnu tohoto roku.