Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Tchajwanská média: Wistron prodává továrny společnosti Luxshare, může být rozdíl v příjmech

Tchajwanská média: Wistron prodává továrny společnosti Luxshare, může být rozdíl v příjmech

Podle Juheng.com slévárna Wistron včera oznámila (17), že prodá své dceřiné společnosti Kunshan Wistron a Jiangsu Wistron, aby investovaly do Lixun Precision. Zasvěcenci průmyslu poukázali na to, že továrna vyrábí hlavně objednávky Apple iPhone. Představuje 1–2% celkových příjmů společnosti Wistron, z čehož podstatnou část tvoří závod Kunshan. Příjmy společnosti Wistron proto mohou mít mezeru. Jak to napravit, upoutalo pozornost trhu.

Společnost Wistron vstoupila do dodavatelského řetězce Apple iPhone v roce 2015. Stále se však zaměřuje na výrobu starých modelů. Ve srovnání s produkty Foxconn a Pegatron, které vyrábějí produkty střední a vyšší třídy a střední řady, se společnost Wistron nemohla přihlásit k tradičním modelům. Kolo objednávek OEM, spojené se skutečností, že rozsah operací není tak dobrý jako první dvě továrny, byl výrobní a provozní výkon po mnoho let průměrný. Znalci tohoto odvětví proto uvedli, že to může být důvod, proč společnost Wistron tento závod prodá.

Kromě toho z loňské výroční zprávy společnosti Wistron můžeme také zjistit, že Wistron, který se má tentokrát prodat, má relativně omezený příspěvek k zisku Wistronu. Hlavním obchodním projektem společnosti Wistron je výroba a prodej ručních mobilních zařízení. Loňský zisk činil 297 milionů juanů (nový tchajwanský dolar, stejný níže), což představuje asi 4,3% z celkového zisku skupiny Wistron. V prvním čtvrtletí letošního roku, který byl zasažen epidemií COVID-19, dosáhl zisk za jediný čtvrtletí ztrátou 62,801 milionů juanů po zdanění.

Zasvěcenci tohoto odvětví však poukázali na to, že společnost Wistron obětovala výrobní kapacitu a podnikání závodu v Kunshanu a jak se vyrovnat rozdíly v příjmech, se stal důležitým tématem, což vyvolalo diskusi o trhu. Na začátku roku však předseda Wistronu Lin Xianming odhalil, že Wistron bude letos sledovat ziskový růst, nikoli příjmy, což také znamená, že prodej této elektrárny má plány na začátku roku.

V současné době se objednávky pro Apple iPhone dělí hlavně na Foxconn, Pegatron a Wistron. V posledních letech Luxshare aktivně vstoupil na trh. Po přijetí objednávek pro Apple AirPods se nadále pohyboval. Po získání továrny na Kunshan společnosti Wistron využije tento trend ke vstupu do iPhone. Dodavatelský řetězec také změní rozložení distribuce objednávek společnosti Apple.