Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > EU si klade za cíl usilovat o výrobu 20% světových polovodičů

EU si klade za cíl usilovat o výrobu 20% světových polovodičů

Komisař EU pro průmysl uvedl, že by EU měla usilovat o výrobu alespoň jedné pětiny hodnoty globálních čipů a mikroprocesorů, aby lépe konkurovala Spojeným státům a Číně. Evropský komisař pro průmysl Thierry Breton ve středu ve svém projevu řekl, že polovodiče, které řídí různé produkty, jako jsou připojená auta, smartphony a vysoce výkonné počítače, „jsou výchozím bodem pro většinu klíčových a strategických hodnotových řetězců“.

„Evropa nemá autonomii v oblasti mikroelektroniky, nedojde k žádné digitální suverenitě,“ řekl Breton. Evropa v současnosti představuje méně než 10% celosvětové výroby procesorů a dalších mikroelektronik.

Breton uvedl, že prozkoumá také zřízení Evropské aliance pro mikroelektroniku, přičemž počáteční veřejné a soukromé investice dosáhnou až 30 miliard EUR (34 miliard USD).

Plán úředníků EU na podporu místní produkce čipů je v souladu s čínskou strategií, která se snaží zbavit zahraničního dovozu čipů.

Další čtení: EU navrhuje omezit fúze a akvizice společností a snažit se odolat hrozbám transakcí z Číny

„Tváří v tvář rostoucímu napětí mezi Spojenými státy a Čínou bude Evropa nejen divákem, natož bitevním polem,“ řekl Breton. „Pokud využijeme možnosti dat, mikroelektroniky a propojení, Evropa bude mít vedoucí postavení.“