Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Trumpova administrativa diskutuje s výrobci čipů o stavbě továren ve Spojených státech

Trumpova administrativa diskutuje s výrobci čipů o stavbě továren ve Spojených státech

Americká média informovala, že administrace Trumpu diskutuje s výrobci čipů včetně Intel a TSMC o výstavbě továren ve Spojených státech. Tento krok pomáhá Spojeným státům snížit závislost na asijských dovozech. Americká média citovala lidi obeznámené s touto situací, když řekla, že někteří úředníci také hodlají pomoci společnosti Samsung Electronics rozšířit americký trh a vyrábět vyspělejší čipy v USA. Společnost Samsung Electronics založila továrnu v Austinu v Texasu.

Motivací pro tento krok je, že epidemie COVID-19 vyvolala obavy ohledně závislosti Spojených států na Asii, zejména v odvětví výroby čipů na Tchaj-wanu v Číně. Americká média uvedla, že TSMC se sídlem v Tchaj-wanu je největším výrobcem čipů na světě a jednou z pouhých tří společností, které mohou vyrábět nejrychlejší a nejmodernější čipy.

TSMC prodiskutovala výstavbu továrny s úředníky amerického ministerstva obchodu a ministerstva obrany. Společnost také vedla rozhovory s Apple, jedním z největších zákazníků.

TSMC uvedla, že aktivně vyhodnocuje všechna vhodná místa, včetně Spojených států, ale zatím neexistuje žádný konkrétní plán.

Greg Slater, viceprezident společnosti Intel pro politiku a technické záležitosti, prohlásil, že Intel byl o plánu velmi vážný. Řekl, že Intel bude provozovat továrnu, která zásobuje vládní i jiné zákazníky.