Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Americké ministerstvo obchodu zavede nová pravidla a Huawei se může stát terčem pro lukostřelbu.

Americké ministerstvo obchodu zavede nová pravidla a Huawei se může stát terčem pro lukostřelbu.

Podle agentury Reuters v úterý úředník amerického ministerstva obchodu řekl, že ministerstvo obchodu „zvažuje a hodnotí“ provedení výkonného nařízení v Bílém domě, které by mělo připravit cestu pro vstup Číny do USA. dodavatelský řetězec telekomunikací.

Protože Bílý dům oznámil, že dodavatelský řetězec telekomunikačního průmyslu vstoupil do národní nouze, americké ministerstvo obchodu bylo naplánováno na zavedení příslušných předpisů začátkem října.

Úřednice amerického ministerstva obchodu Eileen Albanese uvedla, že příslušná nařízení jsou zvažována a revidována, ale neposkytla konkrétní časový rozvrh. Dodala však, že tato nařízení nejsou „ještě plně připravena“.

Bílý dům požádal ministerstvo obchodu, aby v květnu formulovalo příslušná pravidla. Téhož dne ministerstvo obchodu USA rovněž zařadilo Huawei jako tzv. „Seznam subjektů“ z důvodu rizika národní bezpečnosti. Od té doby byly americké společnosti zablokovány od prodeje technologií a produktů společnosti Huawei.

Přestože vedoucí vládní úředníci USA povzbudili americké společnosti, aby požádaly o licence na prodej produktů společnosti Huawei, americké ministerstvo obchodu musí ještě odpovědět na více než 200 žádostí o licence, které obdrželo.

Současně v pondělí plánuje Federální komise pro komunikaci USA (FCC) hlasovat o tom, zda mají Huawei a ZTE v listopadu „hrozbu pro národní bezpečnost“. FCC zdůraznil, že Spojené státy si nemohou dovolit riskovat a mít štěstí, pokud jde o 5G a americkou národní bezpečnost. Současně ministerstvo plánuje zakázat americkým operátorům používat 8,5 miliard USD ve státních projektových fondech na nákup zařízení nebo služeb od těchto dvou společností.

Americká vláda naléhá na čínskou společnost krok za krokem, vytváří jasnou negativní stránku a věc, o které je třeba hlasovat, se stává zbytečnou. Eileen Albanese však stále uvedla, že žádost o licenci stále probíhá, ale odmítl poskytnout časový plán pro vydání licence.

Zpráva poukázala na to, že někteří čínští pozorovatelé věří, že Huawei je pěšák čínsko-americké obchodní války, protože Trumpova vláda doufá, že přinutí Čínu, aby udělala ústupky sankcí Huawei.