Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Vazba mezi globálním HDP a trhem IC je stále těsnější

Vazba mezi globálním HDP a trhem IC je stále těsnější

26. července společnost IC Insights v poslední zprávě zdůraznila, že se očekává, že dopad globálního HDP na globální trh IC vzroste.

Společnost IC Insights očekává, že korelační koeficient mezi růstem globálního HDP a IC trhu dosáhne velmi vysokých 0,88 (0,87 v letech 2010–2018) v letech 2018 až 2023. Pokud nebude paměť zahrnuta, bude tento koeficient stejně vysoký jako 0,94. To ukazuje, že vztah mezi globálním HDP a trhem IC je stále těsnější.


Výše uvedený obrázek ukazuje, že v letech 2010 až 2018 je korelační koeficient mezi růstem globálního HDP a růstem trhu IC 0,87 (0,92, je-li vyloučena paměť), což je již velmi vysoká hodnota, protože koeficient úplné pozitivní korelace je 1,0. Předtím korelační koeficient vzrostl z -0,10 v 90. letech (negativní korelace, tj. V podstatě žádná korelace) na 0,63 na počátku 21. století.

Společnost IC Insights se domnívá, že rostoucí počet fúzí a akvizic vedl ke snížení počtu hlavních výrobců a dodavatelů IC. Jedná se o zásadní změnu v dodavatelské základně, která představuje vyspělost odvětví IC, což také pomáhá růstu globálního HDP a trhu IC. Růst úzce souvisí.

Dalším důvodem zvyšující se blízkosti globálního HDP a trhu IC je to, že se trh IC mění z komerčních aplikací na spotřebitelské. Podle IC Insights bylo asi 60% trhu IC poháněno komerčními aplikacemi před 20 lety a 40% byly poháněny spotřebitelskými aplikacemi, ale tato procenta byla dnes obrácena. Proto, protože prostředí orientovaná na spotřebitele řídí prodej elektronických systémů a růst trhu IC, je zdraví globální ekonomiky stále důležitější při měření trendů na trhu IC.