Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Pro boj proti Huawei mohou Spojené státy vytvořit spojenectví se společností Ericsson a Nokia

Pro boj proti Huawei mohou Spojené státy vytvořit spojenectví se společností Ericsson a Nokia

Lidé obeznámení s touto záležitostí odhalili, že Trumpova administrativa plánuje svolat schůzi kabinetu 28. tohoto měsíce, aby projednala nová opatření k omezení vývozu do Huawei. Současně bylo nedávno oznámeno, že americký generální prokurátor vyzval k mimořádným opatřením, která by zabránila dominantnímu postavení Huawei v technologii 5G.

Podle agentury Reuters generální prokurátor USA William Barr na 6. ET řekl, že Spojené státy a jejich spojenci by měli zvážit přijetí mimořádných opatření, včetně získání kontroly nad společnostmi Nokia a Ericsson, jako protiopatření Huawei v dominantním postavení v technologii 5G.

Na zasedání William Barr navrhl, aby Spojené státy zvážily investice do společnosti Ericsson a dosáhly aliance získáním kontrolního podílu. Také řekl: „Využití našeho obrovského trhu a finanční síly na podporu jedné nebo dvou společností z nich učiní silnějšího konkurenta.“

Akcionáři společnosti Ericsson o tento návrh projevili značný zájem. Uvádí se, že společnost Cevian Capital, akcionář, který vlastní 8,4% společnosti Ericsson, uvítala partnery společnosti a zdůraznila, že jakýkoli řídící výbor společnosti Ericsson by měl považovat jakoukoli nabídku USA za „nejvyšší prioritu“. Pokud bude dohoda uzavřena, bude to výhodné pro Švédsko, Ericsson a dokonce i akcionáře.

Na druhou stranu Larry Kudlow, ekonomický poradce Bílého domu, a viceprezident USA Burns v pátek vznesli námitky proti návrhu, ale potenciální dohoda ještě nebyla zcela zamítnuta.