Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Western Digital: Očekávejte více technologie MAMR při 24 TB a více

Western Digital: Očekávejte více technologie MAMR při 24 TB a více

Western Digital již řadu let propaguje technologii magnetického záznamu s podporou mikrovln (MAMR), ale je zvláštní, že nadcházející jednotky 18 TB a 20 TB tuto technologii opravdu nepoužívají. Důvodem je to, že společnosti se rozhodnou používat technologii, kterou považují za vhodnou ve správný čas. Za tímto účelem společnost Western Digital nejen plánuje v budoucnu používat MAMR, ale v nadcházejícím čase také otevře použití technologie tepelně asistovaného magnetického záznamu (HAMR).

Technologie energetického asistovaného magnetického záznamu (EAMR) umožní budoucím blízkým linkovým pevným diskům disponovat extrémně vysokými kapacitami a plošnými hustotami, o nichž toto odvětví nepochybuje. Výrobci pevných disků však mají odlišné názory na to, kdy budou tyto technologie zavedeny. Společnost Seagate věří, že lasery (HAMR) se nyní používají k ohřevu pokrmů, a společnost Western Digital je přesvědčena, že mikrovlny budou v dohledné budoucnosti použity k lepší změně. Obě strany se přinejmenším shodují na tom, že v dlouhodobém horizontu dosáhne HAMR vyšší plošné hustoty.

Western Digital investoval mnoho výzkumných a vývojových fondů do různých technologií EAMR a zjistil, že přechod na HAMR je velmi obtížný, protože vyžaduje zavedení nových magnetických hlav a použití zbrusu nových disků, zatímco MAMR vyžaduje nové magnetické hlavy a lehce odlišné disky. Při práci na MAMR společnost Western Digital zjistila, že technologie může být implementována pouze částečně a stále dosahuje očekávaných výsledků. Ve skutečnosti bude společnost Ultrastar HC550 HDD (a 20 TB disků) prvními produkty, které budou používat tento typ technologie EAMR, která se v současnosti nazývá Energy Enhanced PMR (EPMR).

Podle Western Digital je EPMR velmi snadno integrovatelný do pevných disků, zejména s ohledem na skutečnost, že nepoužívá točivý momentový oscilátor, který je klíčovým prvkem technologie Western Digital MAMR.

Přestože EPMR mírně změnil plán společnosti Western Digital, společnost nakonec uvedla, že nezměnila svou filozofii rozvoje: různé technologie magnetického záznamu, na nichž pracují, budou použity, jakmile budou potřeba k dosažení určité kapacity. V té době společnost uvedla, že zvažují výběr 24 TB a 30 TB disků a co je třeba udělat, aby byly tyto kapacity praktické.

Zde je to, co Siva Sivaram, prezident technologie a strategie Western Digital, uvedl na technologickém, mediálním a telekomunikačním summitu společnosti Wells Fargo začátkem tohoto měsíce:

„Produkt 18 TB, který bude uveden na trh v prosinci, bude využívat variantu technologie MAMR. Nejsme si jisti dlouhodobým úspěchem. Když dosáhneme 24 TB a 30 TB, představíme správnou technologii včas. Jsme v Plán pevného disku vidí cestu k 50 TB. Když dosáhneme 50 TB, představíme správnou technologii, když je to možné. “