Hello Guest

Sign In / Register

Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
domů > Zprávy > Proč investoři milují TSMC více než Samsung

Proč investoři milují TSMC více než Samsung

11. prosince Bloomberg informoval, že ve srovnání se společností Samsung je preference investorů pro TSMC jednoduchá, to znamená, že dividendy TSMC pro investory jsou lepší a spolehlivější.

Nejnovější data ukazují, že tržní hodnota TSMC dosáhla 282,745 miliard USD, což předčilo Samsung jako nejcennější společnost v Asii. Bloomberg poukázal na to, že v posledních čtyřech letech si TSMC udržovala roční dividendovou distribuční sazbu 50% až 60%, což je asi trojnásobek distribuce dividend společnosti Samsung.

CW Chung, vedoucí technologické divize společnosti Pan Asia v korejské společnosti Nomura Securities, poukázal na to, že činnost TSMC vykazuje stabilní růst a že investoři nikdy nebyli v posledních letech zklamáni v odměňování akcionářů. Proto se TSMC stalo zásobou, kterou musí mít asijští investoři.

Společnost Samsung původně plánovala v červenci tohoto roku oznámit novou tříletou politiku odměňování akcionářů, ale kvůli vnějším nejistotám byla zpožděna až do příštího roku a je obtížné předvídat volný peněžní tok.

Kromě dividendové výhody, kterou řekl Bloomberg, je výkon TSMC v tomto procesu také o něco lepší. V současné době je výrobní kapacita TSMC 7nm nedostatečná, ale výrobní kapacita společnosti Samsung nebyla omezená. 5nm TSMC bude debutovat příští rok a bude podporováno společnostmi Apple a Huawei. Výsledky zkušební výroby 5nm procesu TSMC navíc ukazují, že počet tranzistorů je 1,8krát vyšší než 7nm, zatímco Samsung se zvýšil pouze o 20% a spotřeba energie TSMC a další výkon čipů překročily konkurenci.