Welcome,{$name}!

/ Odhlásit se
Čeština
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
E-mailem:Info@Y-IC.com
domů > Zprávy > Proč Intel zpožďuje proces 10nm?

Proč Intel zpožďuje proces 10nm?

Nedávno CEOBobSwan společnosti Intel hovořil o některých tématech týkajících se společnosti a někteří z nich přemýšleli o důvodech, proč nelze uvolnit 10nm. Řekl: "V okamžiku, kdy se tento proces stává stále obtížnějším, jsme zahájili činnost." Radikálnější cíl. Od té doby bylo dokončení nových procesů zpožděno. & Quot;

Proces 14nm společnosti Intel se používá téměř pět let od doby, kdy byl oficiálně spuštěn na konci roku 2014. Může to být nejdelší používaný proces společnosti Intel za více než deset let. Vývoj procesů je čím dál obtížnější a čas odložit formální použití znovu a znovu donutil Intel revidovat své produktové plány a cestovní mapy znovu a znovu v posledních několika letech.

14nm také zažilo rozšíření v rané fázi, což vedlo k částečnému selhání strategie společnosti Intel Tick-Tock. Broadwell, který měl být spuštěn v polovině roku 2014, je jádrem pěti generací. Vzhledem k rozšíření 14nm představil Intel řadu HaswellRefresh, jako je klasika. E3-1231V3 a i7-4790k jsou produkty tohoto Refresh.

V posledních několika letech byla strategie Tick-Tock v důsledku vážného zpoždění procesu 10nm zcela opuštěna a proces byl hluboce vykopán. Viděli jsme tedy produkty osmi generací a devíti generací procesu Core II 14nm ++, a dokonce je možné vidět jádro 14. + +++ 10. generace na konci tohoto roku nebo příštího roku.

V rámci 10nm procesu si Intel původně stanovil cíl zvýšit hustotu tranzistoru 2,7krát ve srovnání s 14nm procesem. Tento radikální cíl způsobil, že 10nm narazilo na značný stupeň obtížnosti, což mělo za následek trvalé zpoždění. Když byl BobSwan po 10nm požádán o problém s uzlem 7nm, odpověděl, že tentokrát stanovili cíl zvýšit hustotu o faktor dva, a ukázal, že 7nm je již ve vývoji a oficiálně bude spuštěno do dvou let.

Společnost Intel v současné době má několik společností, které kombinují design vysoce výkonných čipů s výrobou nejmodernějších procesních čipů. Trvání na používání vlastních procesů na CPU je unavilo výzvami, kterým AMD čelila v posledních dvou letech. Nedávno byly zprávy. Společnost Intel si vybere třetí stranu, aby vytvořila svůj vlastní nový GPU. Ukazuje také, že jsou z hlediska kapacity v nedostatku. Doufám, že Intel dokáže přežít tuto obtížnou dobu a pokračovat ve vedení tohoto odvětví jako leader v polovodičovém průmyslu.